Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA 'PIRAMIDA'

U BiH pala mreža krijumčara: Švercali stotine migranata u Hrvatsku, zaradili tri milijuna eura

Patrola s graničnom policijom BiH u Zvorniku, mjestu na kojem preko Drine ulazi najviše migranata
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
24.04.2024.
u 09:40

Kako je utvrđeno tijekom dosadašnje istrage, uhićene osobe organizirale su ilegalni prelazak granice za najmanje 600 osoba, od kojih je stotina djece.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u srijedu su uhitili 14 osoba pod sumnjom da su organizirali mrežu krijumčara ilegalnih migranata preko granice s Hrvatskom. Akcija pod kodnim nazivom "Piramida" koju koordinira Tužiteljstvo BiH provedena je na 16 različitih lokacija diljem zemlje odnosno u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši.

Kako je utvrđeno tijekom dosadašnje istrage, uhićene osobe organizirale su ilegalni prelazak granice za najmanje 600 osoba, od kojih je stotina djece. "Prema preliminarnim podacima, ta međunarodna organizirana kriminalna skupina u proteklih šest mjeseci ostvarila je novčanu korist veću od šest milijuna konvertibilnih maraka (tri milijuna eura)", stoji u policijskom priopćenju.

Razbijanje te mreže trgovaca ljudima provedeno je zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om i uz sudjelovanje pripadnika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). Iz Granične policije BiH navode kako nastavljaju poduzimati mjere radi sprječavanja krijumčarenja ljudi, posebice protiv organiziranih kriminalnih skupina.

Podsjećaju kako su tijekom prva tri mjeseca ove godine policijski službenici i granični policajci zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 110 kaznenih djela krijumčarenja ljudi tužiteljstvima podnijeli 83 prijave protiv 177 osoba.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovako izgleda lokacija Modrićevog penthousea u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Patrola s graničnom policijom BiH u Zvorniku, mjestu na kojem preko Drine ulazi najviše migranata
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije