Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI
Povratak na članak

Amerikanci u strahu: 'Rusija će biti veća, smrtonosnija i ljuća na Zapad nego prije invazije'

– Povećanje broja vojnika rezultat je toga što je Rusija podigla dobnu granicu za novačenje s 27 na 30 godina. To, rekao je Cavoli, znači da je mogla povećati bazen raspoloživih vojnih obveznika za dva milijuna u godinama koje dolaze – rekao je Cavolia.

Komentari 144

Avatar zapadna turska
zapadna turska
11:36 12.04.2024.

u svakoj normalnoj državi ovakvi enormni gubici kakve trpe rusi doveli bi do ustanka naroda i rušenja diktatora koje je stotine tisuća rusa poslao u smrt u tuđu zemlju...osim u rusiji gdje idu poslušno kao ovce na klanje

VL
Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
11:09 12.04.2024.

Svakodnevno se objavljuju videi ruske ofenzive... To više nije vojska nego nadničari nakon dva tjedna obuke. Prvi napad im je i zadnji. Juriš na bmpu do prve mine na prvoj crti i onda čekaju jeftini dron da ih dokrajči... Ako si u međuvremenu sami ne oduzmu život.

VL
DA
darko122
11:28 12.04.2024.

Rusija je vratila svijet 200 godina unazad. No kao i uvijek do sada sama sebe uništava, iza nje ostaju milijuni grobova, laži i prevare.

VL
PO
ponosno!
11:34 12.04.2024.

očito je da se EU mora pripremiti za rat s rusijom, ne zato što će EU napasti rusiju nego će rusija, ako uspije pobijediti u Ukrajini, za par godina napasti baltičke zemlje, moldaviju itd.! na USA se zbog MAGA kulta i trumpa više ne može računati, dakle moramo se spremiti za ono što slijedi

VL
KN
knox
11:39 12.04.2024.

Imaju vojni budget kao skoro cijela Rusija BDP i stalno se necega plase, Jadnici.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:06 12.04.2024.

Evo jedan švicarski vojni stručnjak kaže da je Rusija istrošila glavni dio svoje tenkovske mašinerije. Sada sve više dolaze stari tenkovi iz skladišta koje je loše, nefunkcionalno i samo na brzinu preuređeno da funkcionira par sati na bojištu. Oni tih tenkova imaju mnogo ali kao i sa vojnicima imaju samo još drugi izbor. Znači vojnici su im prošli samo brze tečajeve nisu to oni profesionalci sa početka rata koji su skoro svi već izginuli. Tako i sa tenkovima i oklopnjacima. Da imaju i proizvodnju ali mjesečno proizvode toliko novih koliko izgube za 10 dana. Ostatak popunjavaju starudijom. Znači, rat je rat trošenja i Ukrajinci pametno rade kada se polako kontrolirano povlače. Pri tome agresoru uništavaju maksimalno vojnu i tehničku silu i čuvaju svoje vojnike.

VL
GA
Gazi
12:02 12.04.2024.

Operacija od tri dana pretvorila se u tri godine rata protiv neorganizirane i korumpirane države čija je obranu utemeljena na pomoći drugih država i bez ratnog zrakoplovstva.

VL
Avatar alteralterego001
alteralterego001
11:50 12.04.2024.

Jedan generalni komentar za sve koje podržavaju i pokušavaju opravdati krvavu Rusku agresiju na Ukrajinu je sljedeći: Sve argumente kojima pokušavate podržati agresiju su prazne priče i manipuliranje masa i iste ili sličnog konteksta su u povijesti koristili razni nacistički, komunistički i ostali diktatorski režimi samo s jednim ciljem – osvajanje tuđih teritorija i resursa te za genocid i porobljavanje slabijih i nevinih. Primjeri se mogu naći od fašističke Italije i Njemačke, komunističke Kine i SSSR do , malo bliže mojoj domovini, velikosrpske politike i ,danas, Rusije. Čak i da Rusija osvoji cijelu Ukrajinu tu ratovima neće biti kraj. Sljedeća će , i u to sam 100% siguran biti Moldavija jer tamo „ugnjetavana“ Ruska manjina već odavno ima svoju SAO krajinu, a onda tko zna tko. Što ,u biti, znači da je jedini način da se ove i buduće strahote rata zaustave da ,onaj gore, najveći Šef, Putina pozove sebi pa spusti u toplije krajeve negdje dolje.

VL
DU
Deleted user
13:14 12.04.2024.

Ameri se boje? 😂 Vic godine! Rusija nema neograničene resurse u ljudstvu. Broj stanovnika Rusije će između 2020. i 2030. pasti za više od deset milijuna. EU, dakle bez Britanije ima tri puta više ljudstva od Rusije. Dakle na njihovaa 2/3milijuna vojnika mi možemo dići barem jednako ili duplo. A gdje su još SAD, Britanija, Turska i Kanada, Australija i Japan . Odnos moći je 20:1 u korist zapada. Zato su strahovi od Rusije besmislica

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
12:15 12.04.2024.

Rusija je napravila gresku i sad ne zna kako izaci iz nje. Mornarica im vise ne plovi, a i zrakoplovstvo ce im stati kad u Ukrajinu stignu F16. Da im nije bilo Sjeverne Koreje tko zna kako bi im bilo i sa topnistvom? Rusija je bila godinama drugi najveci izvoznik oruzija i sad su ostali bez tih prihoda jer sve to oruzije moraju sebi ostavljati. Ako im Ukrajina i dalje nastavi napadati naftne i plinske resurse, moze se lako dogoditi da i tu nastanu ogromni gubitci. Sto se tice Istocnog Sibira, to je ogromno podrucije vec odavnio koncesijama dugorocno dodijeljeno Kini. U Rusiji je vrlo slozena situacija i samo je diktatura odrzava.

VL
Avatar EU janezov čale
EU janezov čale
14:02 12.04.2024.

ameri u strahu od rusa?!? hahahha, kakvi su ovo loši vicevi?!?

VL
Avatar Idler
Idler
12:55 12.04.2024.

Ulrainski kozaci su stoljećima čuvali meju od Otomanskeg carstva....sam im dajte oružje i nebojte se !

VL
LE
Levanto
14:17 12.04.2024.

Licemjerni pokvareni zapad, Amerika predvodnik. Najprije zavadi, a sad u rikverc, ostavljajući Ukrajinu. Zapadnih brodova u Rusiji isto kao i prihe rata.

VL
LU
Luftbalons
14:39 12.04.2024.

EU kao američka sluga itekako je kriv, involviran do kraja. Slati oružje, sankcije, politički i propagandno protiv Rusije, izbaciti ambasade, sudjelovanje logističko, obavještajno i djelom operativno čini EU aktivnim sudionikom, agresorom. Istina, par ponosnih članica EU nisu dio toga.. RH nažalost nije najponosnija.

VL
CE
CenzuriranUskoro
14:53 12.04.2024.

Njemački generali poslije WWII su rekli da se rat izgubio na Istočnom frontu, ne sa iskrcavanjem na Siciliji/južnoj Italiji ili Normandiji. Ne razumijem kako su zapadne sile smatrale da se mentalitet Rusa promijenio toliko da su im važnija osobna prava od lojalnosti naciji. Sve je to išlo da se Trump makne i pokrene aktivni sukob velikih razmjera jel valjda treba opravdati poskupljenja uzrokovanih "koronom".

VL
Avatar EU Turčin
EU Turčin
00:48 13.04.2024.

znali smo mi ovo od pocetka, ali bi nas odmah blokirali i brisali komentare. Ovaj sada mora objasnjavati gdje su spiskali stotine mijardi dolara svojih poreznih obveznika

VL
ZP
Zabranjen pristup
12:18 12.04.2024.

U strahu od koga? Pa niste li pisali prije godinu dana da je rusija izgubila rat u ukrajini?

VL
FR
Franjo2023
14:53 12.04.2024.

Stalno slusam o mrtvim Rusima a masovne grobnice vidjeh samo kod Ukrajinaca.

VL
IZ
ivan.zorger
12:14 12.04.2024.

A jbg. Kako su kuhali, takvo će morat "jest"

VL
ZA
zagabria4
13:20 12.04.2024.

Ono što je zapravo želio reći je mi smo vam zakuhali rat u Europi i ostavili vas da se sami vadite. Tako tipično za to 'vjernog saveznika' koji najviše šteti svojim partnerima. Od Rsuije ništa, Europa je 5x mnogoljudnija a ne gine se nikome, ni Rusima ni Europljanima. Tamo skupljaju vojnike na silu jednako kao i u Ukrajini. Ukrajina je najveći gubitnik jer je povjerovala Amerikancima i time pala na najjednostavnijem ispitu inteligencije.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.