Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI ZA RAZBOJSTVO

Upali mu u kuću, svezali ga i poprskali tzv. peper sprejom pa odnijeli novac i zlato

PU Šibensko-kninska predstavila rezultate razriješenih serija kaznenih djela provala u novčarske institucije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.04.2024.
u 09:02

Istražni zatvor je određen jednom optuženiku, dok je drugome zamijenjen mjerama opreza, pa je tužiteljstvo najavilo da će se na tu odluku žaliti.

Trojica  državljana BiH u dobi 36, 21 i 24 godinu te državljanin Hrvatske (25) optuženi su za razbojstvo, a optužnicu je protiv njih podigao ŽDO Dubrovnik.

Prema optužnici tereti ih se da su 30. svibnja 2023. upali u kuću 77-godišnjaka i to nakon što su obili jedan prozor. On je bio u sobi u koju su ušli, pa su ga oborili na pod. Potom su ga vezali ljepljivom trakom  i nakon toga poprskali tzv. peper sprejom. Nakon toga su pretražili kuću te našali i ukrali veći iznos novca i veću količinu zlatnine. Jedan od optuženika se tereti za pomaganje.

Od njih četvorice dvojica su u istražnom zatvoru i za njih je tužiteljstvo tražilo produljenju istražnog zatvora. Istražni zatvor je određen jednom optuženiku, dok  je drugome zamijenjen mjerama opreza, pa je tužiteljstvo najavilo da će se na tu odluku žaliti. Kako su dvojica optuženika koji su državljani BiH nedostupni, njima je određen istražni zatvor, za njima su raspisani međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog te je predloženo da im se sudi u odsutnosti.

VIDEO Iranska nuklearna postrojenja nisu oštećena nakon izraelskog napada

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
10:24 19.04.2024.

Penzioneri kao kopaju po bajama a ja vidim samo penzionere pljačkaju? Love do krova. Još nisam čitao da su opljačkali nekog radno zaposlenog a bakice trguju kripto valutama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije