Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZOLUCIJA ZEMLJA

Velika Gorica: Pogledajte Večernjakovu akciju čišćenja snimljenu dronom

Akcija čišćenja Večernjeg lista u Vukovini
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/37
23.04.2022.
u 17:29

Večernji list je na više od 30 lokacija s brojnim partnerima organizirao najveću organiziranu ekološku akciju u zemlji.

Tisuće ljudi diljem Hrvatske sudjelovalo je u velikom Večernjakovom ekološkom projektu "Rezolucija Zemlja". Neposredno nakon jučerašnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje, Večernji list je na više od 30 lokacija s brojnim partnerima organizirao najveću organiziranu ekološku akciju u zemlji.

Čistilo se od Zagreba, Križevaca i Koprivnice pa sve do Osijeka, Vukovara i Vinkovaca… Od Istre, jadranskih otoka i gradova, ali i Gorskog kotara te sve do Ploča…

Akcija čišćenja Večernjeg lista u Vukovini
1/37

 

 

“Dan Zemlja”, kako je akcija nazvana, zapravo je vrhunac velikog Večernjakovog ekološkog projekta “Rezolucija Zemlja”, a sve s ciljem da se učini nešto značajno za našu zemlju, zelenilo i okoliš u cijelosti.

>>Ovdje pogledajte kako je tekla današnja velika ekološka Večernjakova akcija

Čišćenje u Velikoj Gorici zabilježeno je i dronom. I u našoj galeriji možete pogledati fotografije snimljene iz zraka.

23.04.2022. Velika Gorica - Centralna akcija ciscenja Vecernjeg lista na jezeru Vukovina u sklopu projekta Rezolucija Zemlja. Renato Ivanus, Kresimir Ackar Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Krešimir Ačkar i Renato Ivanuš

- Grad Velika Gorica u posljednje vrijeme, kao i ostali gradovi, u sustavu gospodarenja otpadom i svime što se naziva ekologijom je u problemima koji postaju naša sadašnjost i koji su izazovi kojima moramo doskočiti. Doskočiti se može upravo ovakvim primjerom koji vi danas pružate, odgojem od najmanjih do svih starosnih skupina, odgovornim odvajanjem otpada, ponašanjem prema prirodi i okolišu - kazao je uvodno gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Direktor Večernjeg lista Renato Ivanuš istaknuo je kako je posebno lijepo vidjeti djecu i mlade koji su se pridružili na današnjoj akciji.  - Više tisuća volontera danas će čistiti okoliš. Ono što vam mogu obećati u svoje ime, u ime glavnog urednika Dražena Klarića i čitavog Večernjeg lista je da je ovo možda prvi i mali korak u sveukupnoj slici čišćenja okoliša, no mi tek krećemo. Večernji list će i dalje raditi brojne aktivnosti, posvetit će puno svoje pozornosti ekologiji i zaštiti okoliša - kazao je.

Komentara 2

PR
prokurator
00:55 24.04.2022.

tako je bravo, nakon 50 godina rasprave o okolišu, najviše što možete napraviti je skupljati papiriće sa travnjaka, onda si čestitati pa sjesti u terence koji troše 100 kW energije, i otići u svoje stanove obložene stiroporom i grijane na plin iz rusije. to je VRHUNSKO postignuće!

Avatar Yu-te-lad
Yu-te-lad
18:07 23.04.2022.

Koliko vidim radi se o akciji promocije vjeroučitelja opće prakse sa pomagačima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije