Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDILA DA NEMA RASKOLA

VIDEO Ovako je Selak Raspudić prije 10-ak dana govorila o Miletiću: 'Puno je više toga oko čega se slažemo'

Selak Raspudić
Foto: VL
1/3
23.04.2024.
u 22:43

"Ponovit ću što sam rekla kada me se prvi put pitalo - nemam nikakav problem s time i kada se slaže i kada se ne slaže sa mnom da netko iz Mosta iznosi drugačije mišljenje od mene ili kritizira moje mišljenje", kazala je za Večernji list 12. travnja

Političkim kuloarima kruže navodi o raskolu u Mostu. Naime, smatra se kako su se supružnici Raspudić posvađali s Marinom Miletićem oko liste za Europski parlament te kako je Nino Raspudić napustio stranku. S obzirom na to da je danas rok za predaju lista, očekivalo se kako će predstavnici stranke otkriti više detalja, no Božo Petrov je kazao: "O toj temi ćemo sutra. Imamo najavljenu konferenciju". Uključeni akteri nisu se javljali kako bi potvrdili ili demantirali navode. 

Sredinom travnja, podsjetimo, zaiskrilo je između Marije Selak Raspudić i Miletića oko pitanja pobačaja. Nakon što je ona izjavila da je pobačaj temeljno pravo žena, Miletić je na Facebooku istaknuo da je Most "za život" te da se Selak Raspudić "krivo izrazila", ali i da "ona nije član stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju". Marija Selak Raspudić sve je 12. travnja komentirala za Večernji list. U nastavku podsjećamo na njezine tadašnje izjave među kojima je, među ostalim, ustvrdila i da nema raskola u stranci.

"Nemam nikakav problem s time da kolega Miletić ističe svoje stavove, dapače smatram da u svakoj stranci treba biti više demokracije, i u društvu kao takvom. Ne trebamo pitati jedni druge oko toga što smo iznosili niti trebamo biti upoznati. To je njegovo mišljenje i on ima pravo iznijeti ga. Meni je to sve u redu", zaključila je tada. 

 

VIDEO Marija Selak Raspudić o pravu na pobačaj i odnosima unutar stranke

Ponovila je da o temi dostupnosti pobačaja ima isti stav ima od ulaska na političku scenu. "Pitanje zaštite života je izrazito važno. Voljela bih da imamo više konsenzusa oko toga što učiniti da do pobačaja ne dođe i da taj život zaštitimo. To nije istina u političkom životu, ta se tema koristi isključivo za signaliziranje vlastite vrline i diskreditaciju protivnika. Kao nekome tko se dugo znanstveno bavio i etikom i bioetikom, to mi izrazito teško pada", pojasnila je Selak Raspudić.

"Kada govorim o meni i kolegi Miletiću, puno je više toga oko čega se slažemo nego oko čega se razilazimo i što problematiziramo. Recimo, meni je potpuno neprihvatljivo da pobačaj ide kao najviša državna vrednota u Ustav, smatram da to nema nikakvog smisla. Što se tiče toga je li to odluka žene, da, smatram da je to odluka žene i to sam od početka jasno govorila. Isto tako bih voljela da se fokusiramo na zaštitu života i da prestanemo na ovoj temi skupljati političke bodove", istaknula je.

VEZANI ČLANCI:

Selak Raspudić istaknula je 12. travnja da građane muči velik broj vrlo konkretnih, egzistencijalnih tema kojima bi se trebalo posvetiti više pažnje, što navodi da je osobno činila u svom mandatu. "Puno manje sam se bavila ideološkim, a puno više konkretnim pitanjima. To treba biti u fokusu rasprava, a ne da tražimo razlike u ovakvim pitanjima gdje ne mislimo ni o zaštiti majke ni o zaštiti djeteta nego isključivo o tome kako bismo sebe pozicionirali kao moralnije od onog drugog", zaključila je, kroz smijeh dodajući da nema nikakvog raskola u Mostu.

"Ponovit ću što sam rekla kada me se prvi put pitalo - nemam nikakav problem s time i kada se slaže i kada se ne slaže sa mnom da netko iz Mosta iznosi drugačije mišljenje od mene ili kritizira moje mišljenje. Puno je više toga oko čega se mi u Mostu slažemo, a to je prije svega naglašavanje zaštite života, nego onoga oko čega se u pogledu toga kako život na najbolji način sukladno svim njegovim kompleksnostima doista zaštititi, gdje se možda u nekim rješenjima razilazimo", naglasila je prije desetak dana.

Komentara 10

Avatar Raspuljci
Raspuljci
23:32 23.04.2024.

OPG Briselaši

Avatar CUBE
CUBE
23:47 23.04.2024.

Ovako, bez obzira na sutrašnju konferencu ne sviđa mi se Miletić čije sam objave svojedobno pratio naime, zgadilo mi se ono njegovo javno prenemaganje nad umirujućom suprugom koje je danima na fb objavljivao i dobivao podršku ljudi da bi drugi dan nakon pogreba izašao sa novom ljubavi, bivšom manekenkom Kristinom Krepelom s kojom je i danas. Postoje trenuci koje radiš u krugu obitelji, trenuci koje radiš s odmakom vremena, ovako ispalo "sjaši Kurta da uzjaši Murta" iliti - jednu sahrani drugu opali. Ako je i od vjeroučitelja previše je

Avatar utunelu
utunelu
07:44 24.04.2024.

vidio sam ju neki dan na ulici mobitel prijeljpen uz glavu i prica bez ikakvog smisla zareza tocke..ona i slicni smatraju da je politika samo prica?uzasna osoba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije