Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAĐUJE SE PLAN

VIDEO Pitali smo građane treba li uvesti vojni rok: 'Treba ga uvesti. Služio sam ga i to je posebno iskustvo'

Foto: Kruno Galjar
1/4
17.02.2024.
u 09:00

Večernji list odlučio je provjeriti što Zagrepčani misle o uvođenju obaveznog vojnog roka, pa smo ih u centru Zagreba pitali jesu li za ili protiv, te da li misle da bi on trebao biti obavezan i za žene

Uvođenje vojnog roka u Hrvatskoj postaje sve popularnija tema te izaziva razna podijeljena mišljenja o toj temi. Raspravlja se o nužnosti uvođenja vojnog roka, te utjecaju na mlade generacije dok društvo traži odgovor na pitanje sigurnosne zaštite. Večernji list odlučio je provjeriti što Zagrepčani misle o uvođenju obaveznog vojnog roka.

Jesu li za ili protiv uvođenja pitali smo ih u centru Zagreba, a kazali su nam i da li misle da bi on trebao biti obavezan i za žene. Mišljenja su podijeljena, jedni ga smatraju poželjnim zbog svojevrsnog odgoja i stvaranja neke vrste discipline, a drugi misle da on nije potreban za mlade, te da bi se s njim trebali baviti osobe koje su već obučene za to.

"Mislim da bi to bilo poželjno jer bi trebalo uvesti discipline među mladima", "Mislim da je potrebno, s obzirom na današnju situaciju u svijetu, da mladi nauče nešto o vojnoj doktrini, dovoljno je znati rukovati s osobnim naoružanjem, nekakve osnovne vojničke vještine", samo su neka od razmišljanja.

"Mislim da bi ga trebalo uvesti i trajno ostaviti, to je temelj jedne države i sigurnosti, i ja sam služio vojni rok i mislim da je to jedno posebno iskustvo", rekao je jedan gospodin. Jedna gospođa smatra da tri mjeseca, koliko se predlaže, nije dovoljno.

POVEZANI ČLANCI:

"Ne možete za tri mjeseca od osobe koja ima određen režim života koji je sasvim drugačiji napraviti budućeg vojnika", zaključak je gospođe. O tome bi li žene trebale služiti vojni rok čuli smo svakakva mišljenja: "Nikako, mislim da to nije za žene", "Bilo bi ravnopravno i fer, ali osobno se ne slažem s tim, možda da je svugdje u svijetu takva praksa onda bi drugačije razmišljala ali ovako ne", "Da, mislim da bi trebao biti i za žene", "Nisam tome sklona, ali tko želi neka ide". Detalje pogledajte u video anketi.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Marko
Marko
09:51 17.02.2024.

Ja sam za vojni rok ali da ne idu moja djeca nego neka tuđa..

Avatar nisam_robot
nisam_robot
12:06 17.02.2024.

Koga je lakše premlatiti, nekog treniranog boksera ili nekog mlitavčića koji se ne zna braniti? Žrtva u 99% slučajeva je netko tko je slab. Vojni rok znači da se jača obrana. Tko se zna dobor odbraniti toga se ne napada olako. Znači, vojni rok je najbolje osiguranje za mir i siguran život i za našu djecu!

Avatar razmaknica
razmaknica
11:10 17.02.2024.

Bilo bi lijepo da na zemlji nema ratova i ljudske gluposti. Nažalost čovijek je životinja ma što mi o sebi drugo mislili, sluša jedino čizmu koja ga gazi u suprotnom je to sve svemir ljudskih gluposti satkan pod pojmom demokracije i razno raznih demokratskih prava. Tako da, Vojni rok DA i mladost u vojsku, ako ništa drugo znat će više cijeniti život i njegove vrijednosti kada odsluže vojni rok....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije