Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SNAZI METEOALARM

VIDEO Snažno nevrijeme s tučom pogodilo Slavonski Brod: Poplavljeni podrumi, u podvožnjaku 'zaplivao' auto

Foto: Faebook/ Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH
1/5
02.05.2024.
u 18:14

Prema informacijama DHMZ-a, na snazi je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Veliko nevrijeme zahvatilo je u poslijepodnevnim satima Slavonski Brod. Zabilježeno je veliki broj padalina, a intenzivna kiša koja je trajala pola sata uzrokovala je bujice duž mnogih cesta, dok su se vode zadržavale na livadama i poljima.

Osim kiše, neko je vrijeme padala i sitna ledena kiša, tuča, obilna također, što je privremeno obuklo tlo u bijelo. Prema informacijama DHMZ-a, na snazi je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Iz policije javljaju kako je zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu poplavljeno je 30ak podruma. Svuda po gradu su hitne službe na intervencijama koje saniraju štetu. Poplavljen je podvožnjak u Ulici Eugena Kumičića iz kojeg je izvučeno vozilo, a zabilježeni su i padovi stabala na pješačku stazu i prometnice koja su brzim intervencijama uklonjena

Kiša je prestala oko 17:40, vjetar se smanjio, ali još uvijek sijeva i grmi. Do nevremena je bio pravi ljetni dan, jako topao i sunčan. Hrvatskoj sa zapada približava veliki olujni oblak, vidi se na stranicama  neverin.hr kao i na rain-alarm.com.

"Danas upozorenje zbog mjestimice izraženih pljuskova i grmljavine. No i idućih dana nastavit će se promjenjivo i nestabilno vrijeme pa treba računati na mjestimičnu kišu te pljuskove, osobito u nešto oblačniji i manje topao petak", upozorio je DHMZ na Twitteru. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan, najavljuju.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije