Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORTMUND

Žena iz BiH radila 'na crno' u restoranu u Njemačkoj. Vlasniku prijete drakonske kazne

restoran ilustracija
Pixabay/Ilustracija
24.11.2023.
u 19:52

Riječ je o 23-godišnjoj ženi iz BiH, a identificirana je putovnicom i osobnom iskaznicom. Ustanovljeno je da zaposlenica nema odgovarajuću boravišnu dozvolu te da je u restoranu zaposlena "na crno".

Djelatnici Carinskog ureda iz Dortmunda prilikom kontrole restorana pronašli su ženu iz Bosne i Hercegovine koja je ondje zaposlena "na crno". Dana 21. studenog, službenici financijske kontrole provjeravali su rad restorana u Gelsenkirchenu.

Jedna od zaposlenica je i državljanka Bosne i Hercegovine koja je na početku pokušala pobjeći od kontrole te je na taj način izbjeći, ali ubrzo su je policajci uhvatili u podrumu zgrade, prenosi Fenix Magazin. Naime, državljani BiH za rad u Njemačkoj trebaju imati boravišnu dozvolu koja im omogućuje rad na području Njemačke. 

Riječ je o 23-godišnjoj ženi iz BiH, a identificirana je putovnicom i osobnom iskaznicom. Ustanovljeno je da zaposlenica nema odgovarajuću boravišnu dozvolu te da je u restoranu zaposlena "na crno". "Mlada žena je zatim otrčala kroz stražnji ulaz kuhinje u stubište i pokušala se sakriti u podrum, gdje su je policajci uspjeli brzo uhvatiti", rekla je glasnogovornica o slučaju.

Protiv 23-godišnjakinje pokrenut je kriminalistički postupak zbog sumnje na nezakonit boravak u Njemačkoj te je privremeno uhićena. Protiv poslodavca također je pokrenut kazneni postupak zbog pomaganja u nezakonitom boravku i nezakonitom zapošljavanju radnika bez važeće radne dozvole. Prijeti mu zatvorska kazna do deset godina. Osim toga, moguća je i kazna do 500.000 eura.

Carinski ured upozorio je da strani državljani koji ne dolaze iz zemalja EU moraju imati boravišnu dozvolu za ulazak, boravak i rad u Njemačkoj. Bez toga je zapošljavanje u Njemačkoj nezakonito. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Lokalci zgroženi sinoćnjim neredima: ' To je bilo čisto razbojništvo i uništavanje grada, sramota.'

 

 

Komentara 2

XA
xaron
21:30 24.11.2023.

Uhitili Bosanku jer nije imala dozvolu boravka a radila? Milion imigranata ušao u D , ne rade nego ih država plača ? Zanimljiva Deutche logika.

Avatar Zeko
Zeko
20:44 24.11.2023.

Hahaha glavno da su migranti na socijalnoj skrbi godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije