Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNE MEMOARA ANKICE TUĐMAN

Zvao ju je 'gospom' i njegova Hani: Ankica je bila šef financija, Franjo nije išao u banku. To mu se u kampanji obilo o glavu

Siniša Hančić / Pixsell
06.10.2022.
u 10:10

Vjenčali su se 25. svibnja 1945. u Beogradu. Nije bilo ni bijele vjenčanice, ni svadbe, ni glazbe, ni plesa. A ni svečanog ručka. Nakon vjenčanja i oni i kumovi vratili su se na svoja radna mjesta, ona u Ministarstvo vanjskih poslova, a on u Ministarstvo narodne obrane. Sve troje djece – Miroslav, Stjepan i Nevenka – rodilo im se u prvih pet godina braka. U Beogradu su ostali sve do rujna 1961., kad su se vratili u Zagreb. Brak im je bio skladan, ali kao i svaki drugi brak, nije bio bez teških dana i suza. Podjela poslova u braku bila je vrlo jednostavna: "ja pišem, ti radiš". To je značilo da se ona brinula i o kućanstvu, i o djeci, a bogme i o financijama. "Nikada nije otišao u banku ili platiti neki račun. To ga jednostavno nije zanimalo", zapisala je Ankica. Takav odnos prema kućnim financijama i kućnom budžetu obio mu se o glavu u travnju 1990. kad se kao predsjednik HDZ-a uključio u izbornu kampanju

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:28 06.10.2022.

Počivajte u miru Božjem uz vašeg supruga! Iskrena sućut obitelji. Predsjednik i vi ostat će te vječno upisani u najsvijetlijem poglavlju povijesti hrvatskoga naroda!

EX
expiralitozo
14:35 06.10.2022.

O mrtvima sve najbolje.

HR
hrvatin
16:39 06.10.2022.

Pocivala u miru Bozjem.Bila je vjerna pratilja pokojnom predsjedniku u najtezim trenucima stvaranja hrvatske drzave.Svjetlost vjecna svijetlila njima u Vjecnom Jeruzalemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?