Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE NEKRETNINE NA KNEŽIJI

Kupio stan da bi ga preprodao za tri puta više, šokirana Zagrepčanka: 'Rekla sam da se treba sramiti'

Foto: Njuškalo
25.04.2024.
u 11:50

Korisnica Facebooka napisala je da je cijela situacija s poremećajem na tržištu, nažalost, izvukla ono najgore iz ljudi

Na društvenim je mrežama korisnica Facebooka podijelila objavu u kojoj je opisala svoje iskustvo s rastom cijena stanova u hrvatskoj metropoli. Njezino najveće iznenađenje uslijedilo je kada je shvatila da je čovjek kupio stan da bi ga mogao preprodati i tako još dodatno zaraditi.

– Prije 4 godine započela sam potragu za vlastitim stanom. Prvi stan koji sam išla gledati bio je na Knežiji. Stan je imao 54m2, nalazio se na 5. katu bez lifta u zgradi koja je izgrađena 1968. godine. Oglašena cijena bila je 98.000 eura. U tom trenutku to je za mene bio poprilično visok iznos budući da sam procijenila da stan treba renovirati – započela je s pričom.

Međutim, nakon toga dogodilo se "novo normalno". Kako piše u njezinoj objavi, uslijedila je pandemija, rat u Ukrajini, ali i inflacija. Sve to utjecalo je na promjenu i povećanje cijena na tržištu, dodala je dalje.

VEZANI ČLANCI:

– Bilo kako bilo, netko drugi odlučio je kupiti stan i preprodati ga. Novi vlasnik odlučio je da stan neće adaptirati. Kupio je novi kauč i bračni krevet te ga je prije nekoliko mjeseci oglasio za 170.000 eura (ako se dobro sjećam) – napisala je žena. No, ni tu nije kraj. Ponovno je naišla na oglas za isti stan koji se trenutačno prodaje po cijeni od 275.000 eura.

– Ne mogu vam opisati taj osjećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje. Ne znam zašto, ali odlučila sam nazvati oglašivača. Pitala sam ga je li kupio stan za 98.000 eura, rekao je da jest. Pitala sam ga je li se u međuvremenu ugradio lift. Rekao je da nije. Pitala sam ga može li mi pojasniti zašto je cijena toliko visoka. Rekao mi je da je on tako odlučio. Mirno, ali u teškoj tremi rekla sam mu da mislim kako bi se trebao sramiti. Rekao mi je da se on ne srami. To je njegov stan i on za njega može tražiti i 500.000 eura ako želi – stoji u objavi na Facebooku.

Jasno je i ženi, ali i oglašivaču, dodala je ona, da se taj stan neće tako skoro prodati. Napisala je da je "cijela situacija s poremećajem na tržištu, nažalost, izvukla ono najgore iz ljudi".

– Usput, vlasnik je kao naslovnu sliku oglasa, ali i kao dekorativni element, na svoj zid objesio majmunčića koji nas malo nasmijava, ali nam se i malo ruga. Baš zato ova država mora što prije reagirati i donijeti ozbiljnu stambenu politiku prije nego što izgubi svoje stanovnike – istaknula je u svojoj objavi.

VIDEO: U Končaru rade punom parom na novim zagrebačkim tramvajima: Evo kako napreduju radovi

Komentara 24

GA
Gajger
12:05 25.04.2024.

Ova što se žali bi zasigurno prodavala stan po nižoj cijeni nego što ga je kupila.

MA
MarkoMarkoM
12:03 25.04.2024.

Ma daj molim te, da netko hoce zaraditi na prodaji stana. Necuveno! Pa toga nigdje nema. Ajme!

ZA
zagabria5
12:23 25.04.2024.

Jadna, kupio joj stan pred nosom i sada ga prerpodaju puno skuplje, a to je planirala ona. Normalno da je kriv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije