Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO ŠTO SVE MORATE

Još malo pa besplatno! Zagrepčanima za vožnju žičarom ZET savjetuje kupone

Zagreb: ZET kuponi za besplatnu žičaru
Foto: Luka Stanzl
1/7
27.04.2024.
u 12:00

Postupak je malo dulji ako nemate pokaz jer se prethodno mora formirati u fizičkoj ili virtualnoj varijanti. Prva stoji 3,98 eura, a u slučaju aplikacije je besplatna

Bliži se prvi vikend u svibnju, od kada će se Zagrepčani, prema odluci gradske vlasti, moći besplatno voziti žičarom, a prethodno bi bilo dobro da svi koji žele gratis gondolama na Sljeme nabave i kupon koji će im to omogućiti. Nije uvjet, pojedinačne karte moći će se dobiti i uoči vožnje, no u ZET-u savjetuju da se preuzmu kuponi jer ćete tako izbjeći čekanje na blagajnama žičare.

Vrijedi godinu dana

Besplatno će od 4. svibnja, podsjetimo, gondolama na vrh Medvednice moći putovati sve osobe koje imaju prebivalište ili boravište u Zagrebu, a preuzimanje kupona na prodajnim mjestima ZET-a počelo je sredinom mjeseca. Procedura je jednostavna, posebice ako već imate pretplatnu karticu ili mobilnu aplikaciju MojZET, uvjerili smo se na prodajnome mjestu javnog gradskog prijevoznika na okretištu Borongaj. U prvome slučaju trebate donijeti pokaz i osobnu iskaznicu, odnosno, kako kažu u ZET-u, važeći identifikacijski dokument kao dokaz prebivališta ili boravišta u metropoli, a za manje od minute postat ćete ponosni vlasnik kupona. Dodjeljuje se na postojeću pretplatnu karticu, ta je usluga na prodajnome mjestu također besplatna, a kupon traje jednu godinu.

Slična je procedura i za one koji umjesto fizičkog pokaza imaju aplikaciju MojZET, u kojoj im je otvoren opći, studentski, učenički ili umirovljenički korisnički račun te formirana virtualna pretplatna kartica s fotografijom. I u tom je slučaju na prodajnome mjestu potrebno predočiti osobnu iskaznicu, a u veoma kratkom roku u aplikaciji se pojavljuje odgovarajući QR kod koji se koristi prilikom vožnje žičarom. Ako ste pak student ili kratkoročno radite u Zagrebu, a imate prebivalište u nekom drugom gradu, bit će vam potreban i dokaz o prijavi boravišta u metropoli.

VEZANI ČLANCI:

Postupak je malo dulji ako pokaz nemate ni u jednom obliku jer ćete ga prije nabave kupona za besplatnu žičaru morati formirati u fizičkoj ili u virtualnoj varijanti. Za prvu je verziju na prodajnome mjestu ZET-a potrebno predati zahtjev za izradu pretplatne kartice i priložiti jednu fotografiju, a pokaz ćete platiti 3,98 eura. Studenti i učenici pritom zahtjev najprije moraju ovjeriti u obrazovnoj instituciji, a u javnom prijevozniku napominju i kako u slučaju povećanog interesa za pretplatnim karticama izrada može potrajati nekoliko dana. Pokazi se također preuzimaju na prodajnome mjestu ZET-a, no moguće je, ističu, dogovoriti i slanje poštom na kućnu adresu. Oni kojima je draža virtualna varijanta, nakon preuzimanja aplikacije MojZET na mobilni uređaj također se trebaju s jednom fotografijom i zahtjevom uputiti na prodajno mjesto kako bi im se otvorio korisnički račun te formirala personalizirana pretplatna karta, što se ne naplaćuje.

Validacija na ulaznoj rampi

Dosad je, kažu u ZET-u, preuzeto oko 3500 kupona, a kako se bliži početak besplatnog prijevoza žičarom, napominju, svakim je danom interes sve veći. Gratis će, dakako, gondolama na Sljeme moći i Zagrepčani koji se ne opskrbe jednogodišnjim kuponom jer će uoči vožnje moći preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u metropoli.

– No svakako savjetujemo da se za besplatnu vožnju žičarom od 4. svibnja koristi pretplatna kartica ili mobilna aplikacija MojZET s prethodno pridruženim kuponom. Tako će korištenje žičare biti još brže i jednostavnije jer je uoči vožnje potrebno samo validirati pretplatnu karticu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi – poručuju iz ZET-a.

FOTO: Tisuće njuškica stiglo u Zagreb: Pogledajte pse iz cijelog svijeta

Zagreb: ZET kuponi za besplatnu žičaru
1/57
Ključne riječi

Komentara 4

MI
mikimouse12
12:30 27.04.2024.

A na slici tramvaj :)

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
14:18 27.04.2024.

Čiji je ono projekt ta žičara? Tomaševićev? Ne bih rekao. Ali o tome se šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije