Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VARŠAVSKOJ 18

Mali majstori u matematičkim zadatcima: Ovi klinci bili su najuspješniji u jedinstvenom turniru jednadžbi

Zagreb: Turnir jednadžbi u OŠ Josipa Jurja Strossmayera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
26.04.2024.
u 14:44

Ovim se po drugi put uspješno završio ovaj jedinstveni turnir u jednadžbama, obogaćujući učenike ne samo matematičkim znanjem, već i vještinama timskog rada i sportskog duha

Zagrebačka Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera, Varšavskoj 18, bila je domaćin završnice jedinstvenog turnira u jednadžbama, 2. Stross Equation Games, gdje su učenici osmih razreda pokazali svoje matematičko umijeće, a potom i osvojili vrijedne nagrade pred publikom prepunom ponosa i podrške.

Dok su se iščekivali rezultati na školskom igralištu atmosfera među svim učenicima škole bila je napeta. Nakon odrađena četiri kola natjecanja, finalisti su zaslužili svoje mjesto na pozornici, gdje su bili nagrađeni za svoj trud i izvanredne matematičke vještine.

Prestižnu titulu pobjednika ponio je Toma Barišić. Na drugom je mjestu Priska Pia Pristaš, dok je treće zauzela Lili Bračić.

VEZANI ČLANCI:

Bogate nagrade, među kojima nakit, bežične slušalice, poklon bonove, kazališne ulaznice, čak i novčane nagrade, osigurali su brojni sponzori, koji su prepoznali važnost razvoja matematičkih talenata među mladima. Ravnatelj Nenad Oremuš je osobno čestitao svim natjecateljima na njihovim postignućima te je istaknuo važnost matematike u razvoju analitičkih sposobnosti i kritičkog razmišljanja. Uručio je i medalje najuspješnijim učenicima, ističući njihov velik doprinos školskoj zajednici.

Ovim se po drugi put uspješno završio ovaj jedinstveni turnir u jednadžbama, obogaćujući učenike ne samo matematičkim znanjem, već i vještinama timskog rada i sportskog duha.

VIDEO: Zahvaljujući turniru jednadžbi, u ovoj zagrebačkoj školi matematika je hit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije