Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

U Zagreb dolazi izložba o bračnom paru, a pogledajte što je o autorici imao za reći Vojko V.

Preko: Otvorena izložba "Oni" Tisje Kljaković Braić
Sime Zelic/PIXSELL
21.04.2024.
u 18:00

Izložba Tisje Kljaković Braić "ONI" otvorit će se u utorak, 23. travnja 2024. u 19,00 sati u Etnografskome muzeju

U izložbi Etnografskoga muzeja „Intimni prostori svakodnevice“ propituju se aktualne teme iz naše svakodnevice koje su kontekstualizirane i radovima priznate slikarice, ilustratorice i spisateljice Tisje Kljaković Braić „Oni“. – Upravo u središtu umjetničkog propitivanja je svakodnevni život koji je ispunjen sitnicama, prepoznatljivim dnevnim rutinama i malim ritualima bračnog para, kao i osobnih razmišljanja autorice koji su ilustrirani na humorističan način karakterističan za dalmatinski mentalitet – poručuju organizatori.

"Dok još nisam znao ništa o Tisji Kljaković Braić i o njezinu radu, iz nekih svojih predrasuda sam imao dojam da ću u knjizi naići na onu banalnu, stereotipnu inačicu dalmatinskog humora kojom se razbacuju starije gospođe koje jedna drugu oslovljavaju s "KOKE".  Ali kad sam krenuo čitati, već iz prvih par karikatura sam otkrio da je riječ o drugačijoj autorici koja funkcionira na principu da u što manje crta i riječi uhvati što autentičniju "fetu" života i kaže nešto iskreno o sebi, njima, nama i svima. "-  kazao je Vojko V.

Naime, autorica ove izložbe Tisja Kljaković Braić završila je Školu likovnih umjetnosti – smjer slikarski dizajn. U travnju 2003. diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorkog Žuvele. Svoja djela izlagala je na tridesetak skupnih izložbi te četrdeset samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Galeriji Sv. Krševana u Šibeniku te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Autorica je hit-knjiga "U malu je uša đava", "Oni i Oni 2", "Pita moja mama imate li jedno jaje".

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
21:46 21.04.2024.

"što je o autorici imao za reći Vojko ..."? Nikako! Što je imao reći! Bez "za".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije