Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt AEM-a i UNICEF-a

Uskoro počinju 7. Dani medijske pismenosti, do sada prijavljeno više od 400 događanja

Foto: Dani medijske pismenosti promo
1/4
19.04.2024.
u 12:00

Popis svih događanja i svi obrazovni materijali dostupni su na web stranici medijskapismenost.hr, putem koje se prijaviti mogu i ustanove i pojedinci koji se žele uključiti u Dane medijske pismenosti i organizirati svoja događanja

Razvoj kritičkog razmišljanja, obrazovanje o umjetnoj inteligenciji, medijska pismenost mladih u kontekstu superizborne godine teme su ovogodišnjih Dana medijskih pismenosti, koju već sedmi put organizira Agencija za elektroničke medije i UNICEF.

Do sada je prijavljeno više od 400 događanja u sklopu ovog projekta koji će započeti u ponedjeljak, a odvijat će se kroz cijeli tjedan, kada će se održati razne predstave, panel-rasprave, predavanja i radionice u vrtićima, školama, na fakultetima, u knjižnicama i drugim ustanovama.  

VEZANI ČLANCI:

Važan segment Dana medijske pismenosti su obrazovni materijali koji nastaju u suradnji sa stručnjacima, a omogućuju odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i drugim obrazovnim djelatnicima da se informiraju o medijskoj pismenosti i organiziraju radionice s djecom i mladima o brojnim temama poput mrežne sigurnosti, prepoznavanja dezinformacija, utjecaja društvenih mreža i influencera na mentalno zdravlje, prikriveno oglašavanje i slično.  

Popis svih događanja i svi obrazovni materijali dostupni su na web stranici medijskapismenost.hr, putem koje se prijaviti mogu i ustanove i pojedinci koji se žele uključiti u Dane medijske pismenosti i organizirati svoja događanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije