Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPOVRATNA SREDSTVA

Zagrebačka županija pripremila milijun eura za izgradnju i uređenje infrastrukture na ruralnim prostorima

Zagreb: Uređenje šetnica na jezeru Jarun
Emica Elvedji/PIXSELL
21.04.2024.
u 17:00

Prihvatljivi su troškovi rada, opreme i usluga iz područja ruralne infrastrukture sukladno stavkama financijskog plana i troškovnika projekta, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše 70.000 eura

Zagrebačka je županija uputila gradovima i općinama na svom području javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima. Osigurala je, naime, milijun eura bespovratnih sredstava, a javni poziv je otvoren do 15. svibnja 2024. godine.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i drugog, pri čemu je važno naglasiti da i sami trebaju imati planirana sredstva za financiranje prijavljenih projekata u svom proračunu.

Prihvatljivi su troškovi rada, opreme i usluga iz područja ruralne infrastrukture sukladno stavkama financijskog plana i troškovnika projekta, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše 70.000 eura.

VEZANI ČLANCI:

Inače, u protekle tri godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 17 nerazvrstanih cesta, 44 društvena/vatrogasna doma sa pratećom infrastrukturom, 13 dječjih igrališta, pet vrtića, devet sportskih građevina sa pratećom infrastrukturom, osam uređenja groblja sa pratećom infrastrukturom i tri područne škole, a za spomenute investicije osigurano je gotovo 2 milijuna eura.

FOTO: Pogledajte kako će izgledati investicija od 85 mil.€, Tomašević: Ovo će biti novo središte Zagreba

Zagreb: Uređenje šetnica na jezeru Jarun
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije