SLUŽBENO POTVRĐENO

Apple kupuje Beats Electronic za 3 milijarde dolara

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Apple kupuje Beats Electronic za 3 milijarde dolara
29.05.2014.
u 11:00
Appleu će se pridružiti Jimmy Iovine i Dr. Dre, osnivači tvrtke najpoznatije po proizvodnji audio opreme poput slušalica
Pogledaj originalni članak

Apple je u srijedu i službeno potvrdio da kupuje Beats Electronic za 3 milijarde dolara, prenosi Business Insider. Time su potvrđene glasine koje su se pojavile prije nekoliko tjedana, iako se tada govorilo o iznosu od 3,2 milijarde. Ovo je dosad najveća akvizicija tvrtke iz Cupertina. Appleu će se pridružiti Jimmy Iovine i Dr. Dre, osnivači tvrtke najpoznatije po proizvodnji audio opreme poput slušalica.

Apple će proizvode Beatsa i dalje prodavati pod tim brendom. Beats posjeduje i Beats Music, servis za streaming glazbe, koji će također postati dio Applea, a zasad će funkcionirati odvojeno od Appleova servisa iTunes. Beats Music mnogi uspoređuju sa sličnom uslugom Spotify, no dok Beats Music mnogo je manji - pokrenut je u siječnju i ima 200.000 korisnika, što je "sića" u usporedbi s 10 milijuna pretplatnika Spotifyja.

Iovine, glazbeni producent poznat po radu na albumima Bruce Springsteena, Johna Lennona, Dire Straitsa i U2-a, radit će puno radno vrijeme u Appleu. Poznati rapper i producent Dr. Dre rekao je da će i dalje producirati glazbu, a u Appleu će raditi kad ga budu trebali.

>> Google uspio skinuti Apple s prvog mjesta

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.