A4 allroad quattro

Nastavlja vožnju i ondje gdje asfalt završava

Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
Foto: Audi
Audi A4 allroad quattro
20.01.2016.
u 12:00
Druga generacija Audija A4 za grube terene stiže tijekom ljeta
Pogledaj originalni članak

Novi Audi A4 allroad quattro - premijerno pokazan na međunarodnom salonu automobila u Detroitu - zahvaljujući serijskom quattro pogonu i 34 milimetra većoj udaljenosti od tla kombinira visoku udobnost vožnje s terenskim sposobnostima.

Više snage uz nižu potrošnju

Snažni TFSI i TDI motori nude bolje performanse uz nižu potrošnju, a razvijaju između 150 i 272 konjske snage, što je do 27 konja više u odnosu na prethodni model. CO2 emisije smanjene su za do 21 gram po kilometru. Prijenos snage na kotače osiguran je ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, novim 7-stupanjskim S tronicom ili redizajniranim 8-stupanjskim tiptronic mjenjačem, a quattro pogon na sve kotače dio je standardne opreme.

Kao alternativu serijskom ovjesu, Audi nudi podesivi ovjes s kontrolom tvrdoće. Uz pomoć Audi drive select sustava, vozač može namjestiti tvrdoću ovjesa jednostavnim pritiskom na tipku. Osim poznatih comfort, auto, dynamic, efficiency i individual načina, može odabrati i offroad način za vožnju izvan asfalta.

Prednja osovina novog Audija A4 allroad quattro uključuje redizajnirani ovjes s pet spona, a inženjeri su koristili inteligentnu mješavinu materijala kako bi se smanjila masa komponenti osovine za ukupno 12 kilograma.

Prostrana unutrašnjost donosi mnoge opcije informacijsko-zabavnih sustava.

Napredni sustavi pomoći

Istaknuto mjesto zauzimaju opcijski Audi virtualni kokpit i MMI sučelje. Audi connect usluge, Audi smartphone sučelje i Audi phone box s bežičnim punjenjem nude najnoviju generaciju online informacija i zabave, te povezivanja s pametnim telefonom. Za novi Audi A4 allroad quattro također su dostupni svi sustavi pomoći vozaču i sigurnosni sustavi, među kojima je i pomoć za štedljiviju vožnju, prilagodljivi tempomat, asistent za vožnju u koloni i asistent upravljanja prikolicom pri vožnju unatrag.

Druga generacija allroad izvedbe Audija A4 u hrvatskim se salonima očekuje tijekom ljeta.

Foto: Audi

>> E-klasa zvijezda Detroita, BMW predstavio M2 i X4 M410i

>> 100 noviteta 2016. stiže u Hrvatsku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IB
ibiza
07:34 21.01.2016.

kliko trosi 5 ,8 -5,9 ili u stvarnosti 10 litara

Avatar Milokliz
Milokliz
17:53 26.01.2016.

U, nije cudo ako ga izaberu za sluzbeno vozilo HDZ-a.