Car of the Year 2010. - u borbu za prestižnu titulu

Foto: Saša Zinaja
Car of the Year 2010. - u borbu za prestižnu titulu
10.11.2009.
u 18:30
Sedam finalista: Abecednim redom to su Citroën C3 Picasso, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Peugeot 3008, Škoda Yeti, Toyota iQ i Volkswagen Polo.
Pogledaj originalni članak

“Car of the Year” priznanje je koje se dodjeljuje svake godine, a o pobjedniku odlučuje 59 članova, novinara i stručnjaka iz 23 europske zemlje.

Nakon što su početkom ljeta objavili listu 30 modela koji konkuriraju za ulazak u samu završnicu, prošlog je tjedna objavljena uža lista sedam finalista. Abecednim redom to su Citroën C3 Picasso, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Peugeot 3008, Škoda Yeti, Toyota iQ i Volkswagen Polo.

Titulu za ovu godinu još ponosno nosi Opel Insignia, dok je prije nje auto godine bio Fiat 500. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se u doba krize novinari više osloniti na modele koji su dosad dobro utabali staze na tržištu automobila i pri vrhu su prodaje ili će se, pak, više usredočiti na nove segmente vozila od kojih se mnogo očekuje tek u sljedećem razdoblju.

Kao i dosadašnjih godina, uvjet je za ulazak u završnicu da u trenutku glasovanja automobil bude prisutan na barem pet europskih tržišta, te da imaju minimalnu predviđenu godišnju prodaju od pet tisuća primjeraka. Pobjednik će biti poznat posljednjeg dana u mjesecu, 30. studenoga, kada će se objaviti kompletna lista s glasovima članova žirija.

O organizaciji cjelokupnog izbora, kao i proglašenja pobjednika, brine se sedam medija, iz sedam zemalja, s time da je svake godine drugi medij domaćin svečanog zbivanja.

Ovogodišnji je domaćin španjolska Autopista, član grupacije Motorpress Ibérica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.