bentley

FOTO Najbrži svjetski kabrio slikan na našem Pagu

Foto: Bentley
bentley continental gtc speed (1)
Foto: Bentley
bentley continental gtc speed (1)
Foto: Bentley
bentley continental gtc speed (1)
Foto: Bentley
bentley continental gtc speed (1)
Foto: Bentley
bentley continental gtc speed (1)
09.01.2013.
u 16:00
Raketa bez krova - GTC Speed postiže 325 km/h, a pokreće ga twin turbo W12 motor sa 625 konja
Pogledaj originalni članak

Bentley, engleski proizvođač luksuznih automobila u vlasništvu njemačke Volkswagen grupacije, svoj je novi kabriolet Continental GT Speed Cabrio službenim fotografijama predstavio prvoga dana 2013. godine dok će službena premijera biti 14. siječnja u New Yorku. Ali, prije nego što će otputovati “preko bare”, novi Continental GT Speed Cabrio vozio se po Hrvatskoj. Fotografije koje su obišle svijet snimljene su na našem otoku Pagu pa se u pozadini jasno vidi Velebit i Jadransko more.

Popularna naša obala

Naša je obala sve popularnija za snimanje službenih fotografija automobilskih proizvođača. Primjerice, u Hrvatskoj su snimljene prve fotografije Porsche Panamere i BMW Serije 5, a prošle jeseni je baš Bentley u Istri organizirao svjetsku prezentaciju Continental GTC-a na kojoj je sudjelovalo 180 stranih novinara. Sada je i njegova “nabrijanija” verzija premijerno bila u Hrvatskoj. A Continental GTC Speed je najbrži kabriolet s četiri sjedala u povijesti jer je maksimalna brzina koju postiže 325 km/h (obična verzija postiže 315 km/h). GTC Speed pokreće 6-litreni twin turbo W12 motor sa 625 KS i 800 Nm okretnog momenta. Do stotke stiže za 4,1 s, ali u gradu troši čak 25,4 litre i prosječno ispušta 384 g/km CO2.

Meki krov s četiri sloja

Automobil je dug 480,6, širok 194,3 i visok 140,3 cm. Ima četiri komforna profilirana sjedala te prtljažnik od 370 litara. Klasični meki krov spušta se i podiže automatski, a izveden je iz četiri sloja, koji osiguravaju toplinsku i zvučnu izolaciju. Prijenos goleme snage od 625 KS na sve kotače (4x4 pogon u omjeru od 60:40 u korist stražnje osovine) vrši ZF-ov 8-stupanjskim automatski mjenjač s kratkim prijenosnim omjerima. Najpoznatiji vlasnik GTC-a u Hrvatskoj je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, čiji je Bentley u modroj boji zagrebačkog nogometnog kluba. Očekivana cijena u Hrvatskoj je oko 2,5 milijuna kuna.

>> Škoda Rapid prije Pariza ima premijeru u Splitu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

MO
moveax
20:41 09.01.2013.

buhhh....ogavan je

Avatar Vrijeme
Vrijeme
23:44 09.01.2013.

09.01.2013. u 23:10h superhik74 je napisao/la: Nasem Pagu? Mislili ste reci na bivsem nasem otoku Pagu. Sada je vec sve u stranom vlasnistvu, tako da od Paga nije ostalo niti P. --------------------------- A sto je to u stranom vlasnistvu,...osim mozda par kuca?

JA
jamanuša
19:44 09.01.2013.

da se njime vozi prvi potpredsjednik napravio bi tunel u brdu sa njim, istina na krivom mjestu. ali tunel je tunel pa di bio.