Skinut veo tajne

FOTO Novi Opelov kabrio iščekuje iduću sezonu vožnje u toplesu

Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
Foto: Opel
opel cascada (1)
23.10.2012.
u 16:22
Cascada će se koristiti najmodernijom tehnologijom, poput sustava prilagodljivih prednjih svjetala, prednje kamere koja ‘čita’ prometne znakove te napredne pomoći pri parkiranju
Pogledaj originalni članak

Proizvođači vole prve fotografije svojih kabrioleta objavljivati u hladnijem dijelu godine kako bi potencijalnim kupcima probudili maštu. Baš je to napravio Opel predstavivši Cascadu, novi kabriolet srednje veličine s četiri sjedala. Tako se – nakon nekoliko generacija kompaktnih kabrioleta Kadetta i Astri – vratio starijoj tradiciji prestižnijih kabrioleta kakve je nudio u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća, poput modela Kapitan i Rekord.

Prima četiri putnika

Cascada je duga 469,7 centimetara i široka 184 cm, što je dovoljno za vrhunski komfor četvero odraslih putnika. Klasični meki krov otvara se i zatvara za 17 sekundi i to u vožnji do 50 km/h. Platneni krov ne zauzima mnogo prostora pa prtljažnik prima solidnih 280 litara ako je krov spušten, odnosno 350 litara ako platneni krov nije u prtljažniku. Ako vam to ipak nije dovoljno, za produženje prtljažnog prostora ili prijevoz dugih predmeta Opel Cascada koristi FlexFold sustav koji dijeli preklopivu stražnju klupu u omjeru 50:50.

U odnosu na prethodnika, Astru TwinTop, Opel Cascada ima 43 posto otporniju karoseriju na torzijske učinke i 10 posto otporniju na savijanje. Ima HiPerStrut (High Performance Strut) prednji ovjes, koji se koristi i kod sportske Insignije OPC, a pruža najbolje prianjanje i preciznost te stabilnost u zavojima. Za udobnost je zadužen Opelov FlexRide, uz prilagodljiv sustav kontrole podvozja.

Upozorava na sudar

Cascada će koristiti Opelovu najmoderniju tehnologiju, poput sustava prilagodljivih prednjih svjetala i drugu generaciju “Opel Eye”, prednje kamere s poboljšanim funkcijama kao što su prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje pri prelasku u drugu traku te upozorenje na opasnost od sudara. U ponudi će biti i stražnja kamera te napredna pomoć pri parkiranju. Tri boje krova mogu se kombinirati sa 10 boja karoserije. Brojni luksuzni detalji – poput kromiranih letvica i obruba, prošivene komandne ploče, LED dnevnih svjetala, luksuznih kožnatih sjedala – dodatno podižu premium osjećaj u automobilu. Cijena Opel Cascade još nije poznata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
peugeot
17:27 23.10.2012.

Hvala, lijepo! Sto se mene tice, ja bih volio imati "ford-mustang" kabrio iz sezdesetih godina crvene boje! "Ford-mustang" kabrio, za kojim se ljudi okrecu kad se slucajno dogodi da ga ugledaju na pariskim ulicama. Auto kojem je nenadmasni francuski pjevac i kompozitor, pokojni Serge Gainsbourg, posvetio jednu od svojih pjesama nazvavsi je jednostavno - "ford-mustang". Nije za duge voznje jer mu motor trosi mnogo, ali kad prodjes njime Splitom - svi bi htjeli da ga imaju. Imalo ga je tada odlicno krilo Hajduka Dzemaludin Musovic-Muse. Kad je presao u Hajduk koji ga je dugo skrivao negdje na Bracu, nakon sto je ovog vrsnog fudbalera preoteo FK Sarajevu...

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
11:37 24.10.2012.

iako nisam Opel-fan, moram priznati da Opel vec godinama proizvodi vrlo simpaticne kabriolete. Ni ovaj nije iznimka.