nakon megauploada

Kim Dotcom pokreće novi servis za pohranu podataka – Mega

Foto: Reuters/PIXSELL
Kim Dotcom pokreće novi servis za pohranu podataka – Mega
19.10.2012.
u 19:51
Podaci će biti šifrirani i nečitljivi bez odgovarajućeg ključa. Na ovaj se način Dotcom i suradnici pokušavaju pravno zaštititi
Pogledaj originalni članak

Kim Dotcom i njegovi partneri najavili su pokretanje novog servisa za pohranu podatka na internetu – Mega. Osnivači servisa Megaupload, koji su zbog kršenja autorskih prava i drugih zločina završili u zatvoru, planove su otkrili u razgovoru za Wired.

Novi servis korisnicima će omogućiti pohranu šifriranih podataka, što znači da će oni biti čitljivi samo onima koji posjeduju odgovarajući ključ. Na ovaj se način Dotcom i suradnici pokušavaju pravno zaštititi jer bi vlasti na serverima našle samo hrpu nečitljivih podataka. Kriptografski ključ neće se nalaziti na Meginim serverima, što znači da uprava neće moći čitati podatke pa ni preuzimati odgovornost za razmjenu piratskih datoteka.

– Podaci će ostati zatvoreni i privatni bez ključa – objašnjava Dotcom, koji vjeruje da je time pronašao formulu za uspješno izbjegavanje zakona o zaštiti autorskih prava.

Nijemac Dotcom i još trojica njegovih suradnika uhićeni su u Novom Zelandu u siječnju, a stranice Megauploada odmah je blokirao FBI. Uhićenici još uvijek čekaju izručenje SAD-u gdje su traženi zbog reketa, kršenja autorskih prava i pranja novca.

>> Kim Dotcom najavio skoro pokretanje novog Megauploada

>> Novi Zeland je protuzakonito špijunirao Kima Dotcoma

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IP
info_punkt
20:05 19.10.2012.

ovaj čovjek liči na krafnu...

Avatar mlohavi
mlohavi
22:27 19.10.2012.

megaupload bio najbolji. Uvijek mi pičio preko 500 kb/s u downloadu....ehhhh good old times... i onda ga truli kapitalisti bacili u zatvor :(