PREMIJERA U ŽENEVI

Kineska kompaktna limuzina kao konkurencija europskima

Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Qoros
qoros (1)
20.02.2013.
u 16:00
Qoros će osim limuzine u Ženevi predstaviti i dva koncepta – crossover Cross Hybrid Concept i karavansku inačicu
Pogledaj originalni članak

Kineski Qoros, novi proizvođač automobila, na ženevskom salonu će se prvi put javno predstaviti i to s tri automobila. Osim već najavljene serijske kompaktne limuzine Qoros 3 Sedan, prvog njihova auta koji će se moći kupiti, predstavit će i dva koncepta – crossover Cross Hybrid Concept i karavansku inačicu kompaktne limuzine Estate Concept.

Crossover i karavan

Oba koncepta se razvijaju na istoj platformi kao i serijska limuzina. Radi se o inteligentnoj modularnoj platformi koja omogućava brzo i učinkovito razvijanje novih modela.

Konceptni crossover najavljuje budući kompakt i SUV, a predstavljeni pogon je sinergija benzinskog motora koji pokreće prednje kotače i električnog motora zaduženog za pokretanje stražnjih kotača, nešto slično kao kod dizelsko-hibridnog sustava PSA grupacije. Dakako, elektronički sustav omogućavat će i pogon na sva četiri kotača. Karavan će nuditi samo prednji pogon, a bit će vrlo prostran.

Serijski Qoros 3 Sedan dug je 461 cm, a pokretat će ga dva učinkovita četiricilindarska 1,6-litrena benzinca. Atmosferski će imati 126 KS i 155 Nm, a onaj s turbopunjačem 156 KS i 210 Nm okretnog momenta. Oba motora su u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem kao standardom, a 6-stupanjski automatik s dvostrukom spojkom bit će dostupan za oba motora kao opcija. Stop-start sustav bit će dostupan od lansiranja.

Razvoj modernih motora

Qoros razvija i trocilindarski 1,2-litreni turbo motor i potpuno novi 4-cilindarski 1,6-litarski turbo agregat.

Svi automobili marke Qoros proizvodit će se u kineskom Changshu, a neki od renomiranih dobavljača su i Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch. Namijenjeni su kineskom i europskom tržištu. U Europu bi trebali stići krajem 2013., kao prvi kineski proizvođač.

>> FOTO Objavljene prve fotografije nove kineske limuzine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

JO
JozoJozić
17:57 20.02.2013.

Kinezi - nastavljaju sa kopiranjem svega i svačega. Od pustih milijarde ljudi, uništivši im kreativnost (kao i svi komunjare), preostalo im je samo kopirati. Ima tu i VW-a, Seata, Škode, Toyote, Kie... ma, užas.

BA
baš
18:35 20.02.2013.

Što se tiče slika, one su odlične? Kvaliteta, vidjet ćemo kao i cijenu.

Avatar delminium
delminium
16:04 20.02.2013.

smeće ko i kineski skuteri