Apple Peel 520

Kinezi proizveli dodatak koji iPod touch pretvara u iPhone

Foto: 99cblog.com
Kinezi proizveli dodatak koji iPod touch pretvara u iPhone
16.08.2010.
u 12:00
Novi uređaj u sebi ima bateriju, priključak za spajanje s iPodom i čitač SIM-kartica. Za omogućavanje svih funkcija iPhonea na iPodu potrebno je instalirati određene aplikacije.
Pogledaj originalni članak

Multimedijalni plejer iPod touch odsad je moguće "pretvoriti" u iPhone, ali ne zahvaljujući Appleu nego 22-godišnjem kineskom programeru koji je osmislio uređaj nazvan Apple Peel 520. iPod touch u sebi već ima ugrađenu podršku za bežični internet (Wi-Fi), e-mail i razne druge aplikacije, a ako se priključi na Apple Peel on može poslužiti i za glasovne pozive i SMS-poruke.

Novi uređaj u sebi ima bateriju, priključak za spajanje s iPodom (tzv. dock) i čitač SIM-kartica. Za omogućavanje svih funkcija iPhonea na iPodu potrebno je instalirati određene aplikacije.

Baterija Apple Peela podržava do 5 sati neprekidnog razgovora ili 120 sati na čekanju, navodi se u recenziji objavljenoj na portalu Dailytech.com.

Izumitelj ovog zanimljivog dodatka rekao je da ga je kreirao zato što jako voli iPhone, ali je u Kini preskup i većina si ga ljudi ne može priuštiti. Njegova se cijena kreće od 588 do 740 dolara dok iPod touch stoji oko 235 dolara, a cijena Apple Peela je 75 dolara.

Prodaju iPhonea u Kini, osim previsoke cijene za tamošnji standard, narušilo je i crno tržište gdje se lažni iPhonei, prošvercani iz Hong Konga, mogu kupiti po znatno nižim cijenama.

Prerano je još za davanje procjena koliko će Apple Peel ugroziti prodaju legalnih iPhonea u Kini, ali je činjenica da je na najpopularnijoj internetskoj trgovini Taobao.com prodano tek 150 komada.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.