Na testu

Luksuzni VW Caddy kombi, i dalje najbolji u svom segmentu

Foto: Mladen Milčić
03.04.2023.
u 14:38
Isprobali smo predvodnika kombi klase Volkswagen Caddy Style Van 2.0 TDI DSG
Pogledaj originalni članak

Volkswagen Caddy je začetnik svoje klase malih dostavnih kombija koji dolaze i u putničkim varijantama. Štoviše, cijeli se segment kolokvijalno naziva baš po njemu, a peta generacija je i dalje najbolji auto u segmentu. Sada je postavljen na Golfovu MQB platformu što mu donosi udobnost i bolje vozne osobine, koje su gotovo na razini usporedivih kompakata. Osim toga, ta platforma donosi digitalizaciju kokpita i čitav niz sustava pomoći u vožnji.

Kutijasti oblik je ostao, to su zakonitosti segmenta, no donosi prostranost i multipraktičnost. Sjedi se deset centimetara više u odnosu na Golf i lakše se ulazi u vozilo, a vozačka pozicija podsjeća na SUV vozila, dok dvoja klizna vrata bitno olakšavaju pristup straga. Caddy nudi pet sjedala (straga 2+1), no može i sedam u Maxi verziji.

Uz pet sjedala u standardni Caddy (450x186x185 cm, 176 cm međuosovinski razmak) u prtljažnik stane 1213 litara do visine naslona stražnjeg sjedala. Testni je model prilagođen za N1 varijantu, to znači da ima fizičku pregradu prtljažnika. Minus je što mu ne možete preklopiti sjedala i povećati prtljažnik, no prednost je što poduzetnici i obrtnici mogu u troškove odbiti 100% PDV-a, što je značajan iznos od 8200 eura.

Testni Caddy Style Van 2.0 TDI DSG šminkerski je opremljen uz 2-litreni dizelaš sa 122 KS i 320 Nm te 7-brzinski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom što jamči vrhunski uglađenu, potentnu (11,4 s, 186 km/h) i štedljivu vožnju (WLTP 5,2 l/100 km). Mi smo izmjerili vrlo dobrih 6,1 l/100 km.

Cijena testnog modela jest 40.888 eura.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.