MOBITELI Tehnologija Pushringer

Melodiju mobitela odsad bira - pozivatelj

Foto: import
Melodiju mobitela odsad bira - pozivatelj
28.04.2007.
u 19:01
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Emotive demonstrirala je novu tehnologiju, koja bi mogla zuvijek promijeniti način na koji se služimo mobilnim telefonima. Radi se o tzv. usluzi Pushringer koja će telefoniranje okrenuti naglavačke, jer će uskoro sami pozivatelji birati melodiju zvona na uređaju nazvanoga.

Pushringer će na određeno vrijeme zaobići standardne postavke mobilnog telefona te ga prespojiti da "svira" kako to želi osoba na drugom kraju veze. Time će biti omogućena nevjerojatna personalizacija poziva, ali i praktična iznenađenja. Samo treba zamisliti patnički izraz na licu nekog poklonika elektronske glazbe kada mu na mobitelu zasvira kakav narodnjački hit!

No ako mu se isti slučajno i svidi, moći će ga odmah kupiti i proslijediti dalje. Upravo se ovdje krije začarani krug koji bi autorima trebao osigurati popriličnu zaradu. Inače, osim melodija, po istom će se principu "nametati" i ostali zvukovi te slike i animacije.

Da sve ovo nije tek prolazni hir, govori i podatak o velikoj popularnosti već postojeće inačice Pushringera u programu za internetsku telefoniju Skype. Još veći pokazatelj Pushringerovih potencijala je financijska podrška velike glazbene kuće, Warner Music Group. Neka maltretiranje započne!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr