CRASH TEST

Od osam testiranih vozila, samo za GLA pet zvjezdica

Foto: Daimler
Od osam testiranih vozila, samo za GLA pet zvjezdica
09.09.2014.
u 22:44
Kriteriji za dobivanje zvjezdica su postroženi, pa su Renault Twingo, Peugeot 108, Citroen C1 i Toyota Aygo dobili po četiri zvjezdice
Pogledaj originalni članak

Najnovije EuroNCAP testiranje sigurnosti novih automobila pokazuje da još uvijek ne udovoljavaju sva vozila sve strožim sigurnosnim standardima. Mercedes-Benz GLA očekivano je dosegnuo EuroNCAP-ov maksimum odnosno ovjenčao se s pet zvjezdica za sigurnost. Na ispitivanju sigurnosti odraslih putnika zaradio je 96 posto bodova.

Novi Renault Twingo dobio je, pak, četiri zvjezdice. Nissanov novi električni model e-NV200 Evalia također je testiran, a zaradio je samo tri sigurnosne zvjezdice. Jednaku ocjenu za sigurnost - dakle, samo tri zvjezdice - dobio je i Citroen Berlingo. Berlingo i Peugeot Partner nastali su na istoj platformi. Jednako im je postavljena unutrašnjost i jednake su im razine opreme, pa dijele i ocjenu za sigurnost.

Po jednakom principu, utvrđeno je da su gradski mališani Peugeot 108, Citroen C1 i Toyota Aygo jednaki u svakom od aspekata koji utječu na sigurnost putnika u automobilu. Stoga i ova gradska trojka dijeli ocjenu, odnosno dva mala francuza dijele četiri zvjezdice koje je na testiranju dobio japanski Aygo.

>> Kineski Qoros briljirao na sudarnim testovima EuroNCAP-a

>> Čak četiri auta ocijenjena sa samo tri zvjezdice

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.