Na Infobip Shiftu

Orqa službeno predstavila jedinstveni STEM edukacijski komplet FPV.Ace

Orqa službeno predstavila jedinstveni STEM edukacijski komplet FPV.Ace
18.09.2024.
u 12:48
Na najvećoj regionalnoj developerskoj konferenciji Infobip Shift, predstavila se i Orqa – domaća tvrtka koja je u kratkom roku postala globalno prepoznatljiva u svijetu dronova i FPV tehnologija. Pred punim paviljonom, po prvi su put zainteresiranoj publici predstavili STEM edukacijski komplet FPV.Ace, kojeg su u potpunosti razvili u Osijeku
Pogledaj originalni članak

Na najvećoj regionalnoj developerskoj konferenciji Infobip Shift, predstavila se i Orqa - domaća tvrtka koja je u kratkom roku postala globalno prepoznatljiva u svijetu dronova i FPV (First Person View) tehnologija. Pred punim paviljonom, po prvi su put zainteresiranoj publici predstavili STEM edukacijski komplet FPV.Ace, kojeg su u potpunosti razvili u Osijeku.

FPV.Ace proizvod u potpunosti se oslanja na bogato iskustvo Orqe u razvoju inovativnih rješenja za besposadne sustave. Cilj FPV.Ace edukacijskog kompleta je omogućiti učenicima da na kreativan i zabavan način usvoje nove vještine. Također, korištenjem FPV.Ace kompleta učenici mogu steći specifična znanja iz elektronike, računarstva, mehanike, radio-komunikacija, fizike i drugih STEM područja. Edukacijski komplet se sastoji od radijskog upravljača, simulatora, mikrodron i video naočala pomoću kojih se vidi sve što „vidi“ dron.

„FPV tehnologija korištena za razvoj ovog proizvoda inspirirana je rastućom industrijom dronova. FPV.Ace omogućuje korisnicima da razviju zahtjevne motoričke vještine, reflekse i napredne tehnike upravljanja dronovima. FPV.Ace je izrastao iz želje da se učenike zainteresira za brzo rastuću tehnologiju dronova koja će zasigurno kreirati mnoga zanimanja u budućnosti, koja sve više postaju zanimanja sadašnjosti“ rekao je Dragan Kovačević, produkt menadžer u Orqi.

FPV.Ace je već zaživio u više od 500 škola diljem Hrvatske, a na velika vrata ulazi i u američki obrazovni sustav. To su bile prve škole koje su dobile priliku proći kroz testnu fazu i među prvima testirati FPV.Ace edukacijske komplete i potvrditi ovu tehnologiju kao izvrsnu platformu za razvoj STEM vještina.

„Testiranje nam je odlično prošlo, i pokazalo je ogroman interes među ravnateljima i profesorima upravo zato što je proizvod savršen za učenje kroz izvannastavne aktivnosti i u opuštenijem tonu, što je više prilagođeno vremenu u kojem živimo. Osim toga, razvile su se nove ideje koje planiramo implementirati u nadolazećem periodu, a odnose se na osnivanje nacionalne dron racing lige koja bi omogućila učenicima da pokažu svoje vještine široj publici i natječu se s vršnjacima iz cijele države. Projekt prve nacionalne dron lige je organizacijski i financijski vrlo zahtjevan, ali ovako pozitivan feedback i entuzijazam učenika, profesora, ravnatelja nas motivira da uz pomoć sponzora, koji će prepoznati opće društvene benefite, osiguramo uvjete za realizaciju ovako zahtjevnog projekta“ zaključio je Kovačević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.