Sarah Lacy

Poruka Hrvatima: Nema izgovora, jednostavno krenite

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Poruka Hrvatima: Nema izgovora, jednostavno krenite
04.10.2012.
u 17:55
Riječ ‘poduzetnik’ predstavlja plašt kojim se ovih dana svatko ogrće i hvali, kaže
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na sve prepreke, nemojte se ustručavati. Jednostavno krenite. Ako vjerujete u svoje ideje i u ono što radite, doći ćete do uspjeha. Nema izgovora, postoje mnogo  gora okruženja i zemlje s lošijim ekonomskim uvjetima nego što je to u Hrvatskoj pa su ipak mnogi poduzetnici uspjeli. Vi se ni po čemu ne razlikujete od njih – poručila je tako Hrvatima 37-godišnja Sarah Lacy, jedna od najprepoznatljivijih žena među tehnološkim poduzetnicima u Silikonskoj dolini.

>>Kaku: Starenje se događa zbog pogreške u genima i stanicama

U Hrvatskoj je prvi put, pozvana je na konferenciju “Znanjem rastemo” u organizaciji T-HT-a kako bi promovirala svoju knjigu pisanu nakon 40-tjednog putovanja Bliskim istokom, Južnom Amerikom, Afrikom, Indijom, Kinom i jugoistočnom Azijom u potrazi za inspirativnim i odvažnim poduzetnicima koji u svojim zemljama potiču zapošljavanje i razvoj te čije kompanije mijenjaju živote pomažući ljudima.

Priznaje, pojma nema ima li u Hrvatskoj takvih, dobrih startup kompanija.

– Riječ ‘poduzetnik’ predstavlja plašt kojim se ovih dana gotovo svatko ogrće i hvali. Stvar nije u tehnologiji, mogućnostima ili skraćenicama – stvar je u načinu razmišljanja i rješavanju problema u kombinaciji s unutarnjim kompasom koji vam omogućuje da vjerujete u neku ideju te da imate samopouzdanje i odlučnost koji su potrebni kako bi se ona realizirala – poručuje Sarah Lacy.

Ne skriva, razvoj tehnologija jedna je od ključnih stvari koja gura i osigurava opći razvoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.