U NEVADI

Prvi put uspješno testiran Muskov futuristički hyperloop

Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
Foto: Reuters/PIXSELL
Hyperloop
12.05.2016.
u 08:33
HyperLoop će, bude li sve išlo po planu i projekt se realizira, prevoziti putnike i teret kroz velike cijevi između Los Angelesa i San Francisca za manje od 30 minuta
Pogledaj originalni članak

Jutros je u američkoj pustinji prvi put uspješno testiran hyperloop, futuristički sustav javnog prijevoza koji je osmislio poznati tehnopoduzetnik Elon Musk.

U Nevadi nije testirano samo vozilo koje će činiti taj sustav, već "sanjke" na tračnicama, koje su elektromagneti doveli do brzine veće od 160 km/h. Nakon kratke vožnje vozilo se zaletjelo u pijesak jer još uvijek nema kočnice.

Hyperloop će, bude li sve išlo po planu i projekt se realizira, prevoziti putnike i teret kroz velike cijevi između Los Angelesa i San Francisca za manje od 30 minuta, a pritom bi trebao postizati brzine od gotovo 1200 km/h. Direktor Hyperloopa Rob Lloyd rekao je da se prijevoz tereta očekuje do 2019., a putnika do 2021. godine, prenosi Reuters. Na sljedećoj probi sanjke bi trebale lebdjeti, a na probnim lokacijama oko Las Vegasa već su postavljene cijevi.

 

>> Muskov Hyperloop uistinu je moguć

>> Musk: Razmišljam o električnom zrakoplovu, možda učinim nešto oko toga

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
stefj
09:17 12.05.2016.

Eh, što znači reklama i lobiranje... Nijemci već 20 godina pokušavaju to isto nekome prodati i osigurati investiciju, no ne ide im, svi im govore da je nova infrastruktura preskupa. Francuzi imaju vlakove koji po običnim tračnicama idu preko 500 km/h... No Musk ima reklamu i Američku vladu iza sebe...

Avatar Melankolija
Melankolija
09:08 12.05.2016.

Pa ovo smo vidjeli negdje cirka 1957, ako se ne varam?