SAJMOVI E3 Media & Bussines Summit

Sukob titana videoigara

Foto: import
Sukob titana videoigara
15.07.2007.
u 11:50
Pogledaj originalni članak

E3, najveći događaj u svijetu videoigara ove je godine promijenio formu preimenovao se u E3 Media & Bussines Summit te je bio zatvorenog tipa. Svejedno, bilo je vatreno; najveću su buru izazvale bombastične prezentacije i najave iz triju vodećih tabora, to jest Microsofta, Sonyja i Nintenda.

Microsoft je tako potvrdio produljenje globalne garancije na svoje konzole Xbox 360, koje se u zadnje vrijeme znaju kvariti. Predstavljena je i specijalna verzija Xboxa 360 s motivima iz igre Halo 3. Čulo se i da je usluga Xbox Live do sada prikupila oko sedam milijuna korisnika, da Xbox Live Marketplace uskoro stiže u Kanadu i Europu itd.

No, najviše je oduševljenja pobrala plejada najavljenih igara koja uključuje više-manje ekskluzivne hitove poput Assasin Creeda, COD-a 4, Bioshocka, Naruta, Fablea 2, i tako u nedogled. Sony se na svoju žalost nije mogao pohvaliti tolikim brojem ekskluziva, jer su brojne igre poput Grand Theft Auta IV najavljene i za konkurentske sustave. Ipak, demonstrirano je nekoliko čistih PS 3 naslova poput Rachet And Clank: Tools of Destructiona te posebice Killzonea 2. Potonja igra ujedno je konačno razbila sve kontroverze iako njezina istinska grafika nije impresivna poput prerenderirane animacije koja je izašla prije dvije godine, vrlo joj je blizu! A osim samog Playstationa 3, Sony se pohvalio i novom inačicom prijenosne konzole PSP koja će imati i TV izlaz visoke razlučivosti!

Nintendo je pak barem na području najava novih igara posve razočarao lamentiralo se tek o poznatim naslovima poput Metroid Primea 3, te raznim inačicama Mario Brosa. Naglasak je međutim bio na hardveru, i to posebno na novosti nazvanoj Wii Fit. Riječ je o senzorskoj podlozi koja u sprezi s igrama istoimenog naslova služi za izvođenje tjelovježbe.

Wii Fit detektira pomake u ravnoteži tijela te broji sklekove, trbušnjake, čak služi i kao podloga za jogu. Dakako, nije zaboravljen ni PC, koji uz svoje vlastite ekskluzive poput Word In Conflicta i Crysisa pobire vrhnje preradama konzolaških naslova. Evo primjera: na PC-u će se uskoro moći zaigrati veliki Xbox 360 hit Gears of War!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr