CITROËNOV KONCEPT

Technospace najavljuje ekološki model koji stiže potkraj godine

Foto: Citroën
citroën technospace (1)
Foto: Citroën
citroën technospace (1)
Foto: Citroën
citroën technospace (1)
Foto: Citroën
citroën technospace (1)
14.02.2013.
u 17:00
Dimenzije - karoserija 443 cm duga i 183 cm široka osigurat će prostran interijer
Pogledaj originalni članak

S modelima Xsara Picasso, C4 Picasso, Grand C4 Picasso i C3 Picasso, Citroën se afirmirao kao lider u segmentu kompaktnih monovolumena. Ova je francuska marka od 1999. godine do danas prodala gotovo tri milijuna vozila koja nose taj potpis. S modelom pripremljenim za premijerno otkrivanje u Ženevi, na skorašnjem međunarodnom salonu automobila, Citroën ide korak dalje. Citroën Technospace, naime, najava je budućeg kompaktnog monovolumena kojega bi Citroën trebao na tržište lansirati u drugoj polovini ove godine.

Koncept Technospace za Citroën označava početak novoga razdoblja zahvaljujući rekordno niskoj emisiji CO2 od 98 g/km, koju postiže pomoću nove modularne platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2). Nova platforma spaja učinkovitu arhitekturu i optimiziranu masu. Dužinom od 443 centimetra, širinom od 183 cm te sa 161 cm visine, Technospace spaja kompaktnost i iznimnu prostranost s rekordnim obujmom prtljažnika (537 litara). Karakterizira ga prepoznatljiv i izražajan stil dinamičnih linija i tehnološka svjetla te stražnja svjetla s 3D efektom. Također, Technospace donosi bojne tehnologije u službi udobnosti, uključujući sučelje osjetljivo na dodir s panoramskim ekranom od 12 inča, visoke rezolucije.

>> Osvježeno izdanje Citroënova gradskog šminkera

>> Ušminkan, u novoj boji i posebnoj seriji Medveščak

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VE
Velebit
17:14 16.02.2013.

hleuge nisam neki ekspert al šta je je Citrač ima po meni najlijepše monovolumene.Kompletna porodica Picasso im je fantastična od prvog do zadnjeg,automobil baš po mijeri a i po cijeni za Hrvatsji đep !!