Volvo XC90 – po treći put SUV godine u Rusiji

Foto: import
Volvo XC90 – po treći put SUV godine u Rusiji
16.06.2008.
u 17:31
Pogledaj originalni članak

Volvo Cars je 2007. i 2008. godine bio dobitnik brojnih prestižnih priznanja u Rusiji. Najsvježija je ona za Volvo XC90 koji je okrunjen nagradom za najbolji „SUV 2008. godine“.  

„Konkurencija je bila istinski žestoka te smo stoga izuzetno ponosni na ovu prestižnu nagradu.“, istaknuo je Alexei Kozhukhov, PR direktor ruskog Volva, koji je nagradu primio na svečanoj dodjeli održanoj u Moskvi.

Vlasnici vozila u Rusiji glasovanjem su ocijenili Volvo najboljim izborom na tržištu.
Automobilska udruga „Club 4x4“ priređuje natjecanje u kojem se ocjenjuju automobili u čak osam kategorija. Od 101 modela koji je sudjelovao na natjecanju, njih 16 se plasiralo u finale. Vlasnici vozila mogli su glasovati putem internetske stranice ili SMS poruka pa je u kategoriji „velikih SUV vozila“ Volvo XC90 izglasan kao pobjednik. Pobjednička pozicija Volva XC90 već je postala tradicijom. Naime, upravo je Volvo XC90 bio slavodobitnikom natjecanja kako u 2005. tako i u 2006. godini.   
 
 „Po prodaji Volvo SUV modela u 2007. godini, Rusija je bila vodeće europsko tržište, tako da je natjecanje ove vrste izuzetno važan događaj,“ ističe predsjednik Volvo Cars korporacije za Rusiju, David Thomas. „Rusi su tradicionalno priklonjeni velikim automobilima – stoga Rusija, odmah nakon SAD-a – zauzima drugo mjesto na tablici svjetske prodaje modela Volvo XC90. Zbog toga nas razloga iskreno raduje i dolazak novog crossover modela, Volva XC60.“, zaključuje David Thomas.   



Volvo – nagrade u Rusiji
2007.
Novi Volvo S80 – Automobil godine (COTY Rusija)
Volvo C30 – Most Glamorous Car of the Year (Automobili car magazine)
Volvo C30 – Najglamurozniji automobil godine (Auto magazin „Automobili“)
Volvo C30 – glas Igora Tcholarija za „Best Abstract Aerograph Car“ (na Aerografu 2007.)

2008.
Novi Volvo XC70 – Automobil godine (COTY Rusija)
Volvo C70 – najbolji kabriolet (Golden Klaxon)
Volvo XC90 – SUV godine i najbolji veliki crossover (natjecanje pod patronatom vlasnika Kluba 4x4 i vodećih auto novinara)
"Golden Salamander" nagrada za sigurnost, Volvo Car Rusija – dodjeljuje Finansovy Mir' (Svijet financija, osiguravajuća tvrtka)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr