OBAVEZNO GA UPIŠITE

Znate li čiji je broj telefona 1987? Zapamtite ga, sigurno vam je zatrebao mnogo puta

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Kilometarske kolone na prometnicama prema morskim destinacijama
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Prometne gužve na autocesti A1
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Gužva na autocesti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Snimke iz zraka kilometarskih kolona na A1
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Uporaba mobitela bez hands-free ure?aja tijekom vožnje kažnjiva je u svim europskim zemljama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Uporaba mobitela bez hands-free ure?aja tijekom vožnje kažnjiva je u svim europskim zemljama
26.10.2024.
u 11:40
Prije polaska na put svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777.
Pogledaj originalni članak

U slučaju da vam vozilo ostane u kvaru, HAK-ovi mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987 svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila.

Iako danas svi imamo internet, lako je pronaći broj, ali eto, nije ga teško ni zapamtiti baš kao i brojeve hitnih službi.

Nikako ne smijemo zaboraviti i limenog ljubimca pripremiti za vožnju kad njime odlazimo na dulje putovanje. Potrebno je provjeriti sljedeće: razinu ulja u motoru, osobito za vozila koja nemaju nadzor razine ulja putem putnog računala, razinu rashladne tekućine (ako je razina niska, rashladna tekućina može se dopuniti destiliranom vodom ili vodom iz slavine, ali ne više od 3 dcl), razinu tekućine za stakla, tlak u gumama prema tablici koja određuje nivo tlaka u gumama prema osovinskom opterećenju za određenu dimenziju kotača, pogledati imate li rezervni kotač, rezervne žaruljice i osigurače, pogledati imate li sigurnosnu opremu (reflektirajući prsluk za svakog putnika, trokut i kutiju za prvu pomoć).

Prije polaska svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777.

U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, HAK-ovi mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987 svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila.

Kontakt-centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba, na usluzi je svim domaćim i stranim vozačima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.