Kolumna

Bianca Matković ostaje u Vladi dok ne smota tepih

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Bianca Matković ostaje u Vladi dok ne smota tepih
16.11.2010.
u 12:00
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da će “gospođa državna tajnica biti razriješena kada se naravno ispune svi uvjeti”.
Pogledaj originalni članak

Bianca Matković još neko vrijeme neće dobiti zeleno svjetlo za prelazak iz izvršne u zakonodavnu vlast. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da će “gospođa državna tajnica biti razriješena kada se naravno ispune svi uvjeti”, odnosno “kada dovrši sve započete poslove”. Sada se mnogi pitaju kakve to poslove mora završiti državna tajnica kada je ne tako davno ministar Polančec razriješen u roku od dva sata iako je sigurno imao više nedovršenih poslova od Biance Matković. Nismo detaljno upoznati s poslovima državne tajnice, ali jedan od važnijih sigurno je da smota svoj tepih koji je prati od funkcije do funkcije.

Župnik uživa s vjernicima iz Remetinca
Ivan Topolnjak već je godinama župnik u Remetincu gdje redovito obilazi posrnule vjernike u Okružnom zatvoru. Don Ivan drži mise iza rešetaka, gdje se brine o tisuću duša, a po potrebi, i ispovijeda zatvorenike. O svemu se tome raspričao don Ivan za Slobodnu, pa smo tako čuli da “uživa u suradnji s upravom zatvora” te da su mu robijaši “sto puta plakali kao kiša”. Posebno “pozitivan dojam” na don Ivana je ostavio Damir Polančec, a u Mirku Norcu je vidio “ponosnu tvrđavu”. Pun zatvor uzornih vjernika.

Ministar Popijač odgovara samo na plitka pitanja
Đuro Popijač, ministar gospodarstva, upitan kako će restrukturirati brodogradilišta, odgovorio je novinarki da “postavlja zaista vrlo duboka i teška pitanja”. Što ćemo kada je “istina voda duboka”.
Kako usporiti spor

Sudac nakon tri godine shvatio da nije nadležan
Hrvoje Čajkovac, sudac Općinskog suda u Đakovu, tri je godine vodio spor između đakovačkog Caritasa i osječke tvrtke RAMS. Nakon više ročišta i oko dvjesto tisuća kuna troškova, koliko će stranke platiti odvjetnicima, ne samo što nije presudio nego je otkrio i da uopće nije nadležan. Spor je vraćen na početak i preseljen u Osijek, a zbog nepotrebnog otezanja i troškova, iz RAMS-a poručuju da će sada tužiti – Općinski sud u Đakovu.


Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OZ
ozujsko
13:53 17.11.2010.

Ova Matkovicka je prava,ziva vatra,ni je kao ova \"moja zuja ozujska\"!

VE
velikazmija
14:02 17.11.2010.

kakva usporedba matković -polančec sto je dama zgriješila pljuc----

HO
horok
22:45 17.11.2010.

Tepih je veoma važan rekvizit, ako gazda naiđe da mu bude mekano...