Kolumna

Birokracija opet pokazala da joj nitko ništa ne može

Foto: Željko Lukunić
Birokracija opet pokazala da joj nitko ništa ne može
14.03.2013.
u 11:00
Taman kad su se roditelji razveselili da će manje plaćati cijenu redovnog predškolskog odgoja jer je predizborno vrijeme pa Milan Bandić kupuje naklonost birača našim novcima, netko se u Poreznoj sjetio naplatiti obična dva papira 80 kuna
Pogledaj originalni članak

U slučaju dokazivanja prava na subvencioniranu cijenu vrtića administracija je ponovno pokazala da je siva eminencija.
Taman kad su se roditelji razveselili da će manje plaćati cijenu programa redovnog predškolskog odgoja jer je predizborno vrijeme pa Milan Bandić kupuje naklonost birača našim novcima, netko se u Poreznoj sjetio naplatiti im obična dva papira o ukupnim primanjima u prošloj godini čak 80 kuna. Socijalno ugroženi roditelji koji godišnje ukupno zarađuju manje od 30 tisuća kuna oslobođeni su taksi, međutim mnogi to ne znaju, a ako i znaju i ta prava moraju dokazati nekim drugim papirima koji nisu besplatni jer troše živce i vrijeme. 
Birokracija je postala do te mjere autonomna da joj više nitko ništa ne može. Zna to svatko tko je pokušao ostvariti prava koje jamče zakoni i Ustav, a Porezna uprava ovim je činom potvrdila da imati djecu u 21. stoljeću nije ništa drugo nego luksuz.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.