Kolumna

Bitka za Krk završena poslije dvadeset godina

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Bitka za Krk završena poslije dvadeset godina
23.09.2010.
u 12:00
Prgić je objasnio kako je 1990. godine bila ‘u pitanju obrana Krka’ pa je baš on tada dobio mandat da prikupi oružje.
Pogledaj originalni članak

Davorin Prgić, osnivač riječkog HDZ-a, imao je veliku sreću jer su mu prilikom pretresa stana i konobe policajci pronašli šesnaest pušaka, pet kila eksploziva i tisuće metaka. Prgić je, prema vlastitim riječima, ‘posve zaboravio na to oružje’ pa je doista sreća što sve nije eksplodiralo i odnijelo u zrak zaboravnog političara i nedužne susjede. Nakon što se pribrao, Prgić je objasnio kako je 1990. godine bila ‘u pitanju obrana Krka’ pa je baš on tada dobio mandat da prikupi oružje kao odgovor.

Premijerka zgrožena nebrigom za Šukera
Jadranka Kosor, samozvani najveći hrvatski sindikalist, doista se brine za članove svog sindikata. ‘Zašto nikoga nije briga kako se Šuker osjeća?’ – prozvala je bešćutnu javnost premijerka.

Za utjehu nakon razvoda dobila 
200 milijuna kuna
Snježana Kotarac možda nije imala sreće u braku jer se razvela, ali joj je za utjehu ostalo velikih dvjesto milijuna kuna, kako piše Jutarnji list. Njezin je bivši suprug uspješni splitski poduzetnik Zvonko Kotarac, vlasnik Dalkoninga i jedan od najbogatijih Dalmatinaca. Razvod bračnog para Kotarac tako je daleko nadmašio do sada ‘najjaču’ rastavu, onu Ankice i Željka Keruma koji dijele bračnu stečevinu od ‘samo’ 112 milijuna kuna.

Kandidati potegli veze od ministara do Mesića i Kaptola
Ivo Čović, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, našao se na udaru brojnih političara nakon što je raspisao natječaj za 23 direktora. Kako piše Globus, u pokušaju da interveniraju za ‘svoje ljude’, Čovića su nazvali ministri Šuker i Karamarko, čelnici stranaka Zoran Milanović, Radimir Čačić i Darinko Kosor, ali i lokalni političari poput Borisa Šprema, Tatjane Holjevac i Jurice Meića. Pomalo iznenađuje da je za neke kandidate lobirala i Crkva, pa su pozivi Čoviću dolazili s Kaptola i iz Caritasa, a za Matu Kraljevića iz Zagrebparkinga telefonski je urgirao i Stjepan Mesić. Natječaj je javan, ali su preporuke – tajne.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VI
vidimškoj
12:49 23.09.2010.

a koliko je toga proda ?????????????????????

Avatar zanusi13
zanusi13
14:03 23.09.2010.

Laže kao pas...

DU
Deleted user
16:00 23.09.2010.

Ak je i ta bitka završila, mogel bi i ja predat svoj mašklin (kramp)?