Ante Perković povukao se iz Badela, nova čelnica tvrtke Zvjezdana Blažić

Foto: Matija Habljak/VLM
Ante Perković povukao se iz Badela, nova čelnica tvrtke Zvjezdana Blažić
22.12.2009.
u 11:41
Blažić je na konferenciji za novinstvo najavila bolne rezove u broju zaposlenika i prodaju nekretnina te odustajanje od proizvodnje bezalkoholnih pića.
Pogledaj originalni članak

Anto Perković podnio je jučer ostavku na mjesto predsjednika uprave Badela, a zamijenila ga je Zvjezdana Blažić, dosadašnja članica uprave. Kao razloge ostavke Perković je naveo nesuglasice među vlasnicima.

– Nakon 36 godina u Badelu, odlazim u mirovinu. Ove godine dogodila nam se kriza vlasništva kao i 1999. Jedini sam koji tu krizu može riješiti i od sutra se posvećujem samo tomu – kazao je Perković na konferenciji za novinare.

Na koji način misli pomiriti interese 1900 dioničara Badela Perković nije rekao.

Nova direktorica Z. Blažić najavila je bolne rezove u broju zaposlenika i prodaju nekretnina na najatraktivnijim lokacijama te odustajanje od proizvodnje bezalkoholnih pića.

– Vraćamo se temeljnom biznisu, žestokim alkoholnim pićima i vinu, a za bezalkoholna pića tražimo strateške partnere – rekla je, ne želeći otkriti koliko je radnika višak. Kazala je samo da postoje točne projekcije i brojke za zbrinjavanje viškova te da su tim radnicima ponudili otpremnine i prijevremene mirovine.

Najavila je Z. Blažić i kako će cijelu proizvodnju alkoholnih pića preseliti s Borongaja na Žitnjak, a atraktivnu lokaciju uz sveučilišni kampus namjeravaju prodati. Također, planiraju prodati i objekte u Rakovici, vinariju u Sv. Ivanu Zelini te uredske prostore u Križevcima, Splitu i Rijeci.

Z. Blažić je rekla kako je poslala zahtjev premijerki i ministru financija da im odobre moratorij na plaćanje duga državi i deblokiraju račun koji je pod ovrhom, kako bi mogli isplatiti plaće za Božić

Ante Perković podnio je ostavku na mjesto predsjednika uprave Badela, a na njegovo mjesto dolazi Zvjezdana Blažić. Na konferenciji za novinare kao razloge ostavke Perković je naveo nesuglasice među vlasnicima.

Blažić je najavila bolne rezove u broju zaposlenika i prodaju nekretnina te odustajanje od proizvodnje bezalkoholnih pića.

- Vraćamo se temeljnom biznisu, proizvodnji žestokih alkoholnih pića i vina - rekla je Blažić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.