Poslovni rezultati

Atlantic grupu lani obilježio rast poslovanja uz najveći investicijski ciklus u razvoj proizvodnje

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Atlantic grupu lani obilježio rast poslovanja uz najveći investicijski ciklus u razvoj proizvodnje
24.02.2015.
u 12:02
– U 2015. nastavljamo s fokusom na daljnji rast i internacionalizaciju poslovanja, upravljanje operativnim i financijskim rizicima, održavanje likvidnosti i upravljanje financijskim obvezama – istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi
Pogledaj originalni članak

Atlantic Grupa je u 2014. godini ostvarila prihode od prodaje od 5.118,4 milijuna kuna, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 2,4 posto.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 440,7 milijuna kuna i porasla je 3,8 posto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 200 milijuna kuna i predstavlja rast od 2,6 posto, objavljeni su podaci kompanije na Zagrebačkoj burzi.

– Iako su 2014. godinu obilježili iznimno teški makro i mikroekonomski uvjeti, primarno smanjena osobna potrošnja, snažna deprecijacija ruskog rublja, elementarne nepogode u regiji te negativna kretanja većine tržišnih kategorija, Atlantic Grupa bilježi prihode i profitabilnost u skladu s najavljenim očekivanjima uz kontinuirano smanjenje zaduženosti. Ponosni smo na ostvareni rezultat, a u 2015. nastavljamo s fokusom na daljnji rast i internacionalizaciju poslovanja, upravljanje operativnim i financijskim rizicima, održavanje likvidnosti i upravljanje financijskim obvezama – istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

U poslovanju Atlantic Grupe 2014. godinu obilježili su uspješan početak distribucije Unileverova asortimana (Knorr, Hellman's, Axe, Rexona, Brut, Signal, Coccolino, Domestos, Cif i mnogi drugi) na tržištu Hrvatske i Slovenije te izgradnja nove tvornice energetskih pločica Multipower iz asortimana sportske i aktivne prehrane u Industrijskom parku Nova Gradiška, čime je dovršen najveći investicijski ciklus u proširenje i razvoj vlastitih proizvodnih kapaciteta u povijesti poslovanja kompanije, ukupne vrijednosti od 100 milijuna kuna. S ciljem daljnje internacionalizacije poslovanja i jačanja brendiranog asortimana, u studenom 2014. Atlantic Grupa je potpisala ugovor o 100-postotnom preuzimanju tvrtke Foodland. Najveći rast od 17,4 posto ostvaren je na tržištu Slovenije koje čini 15,8 posto ukupnih prihoda od prodaje. Tržište Hrvatske je s 25,1 posto udjela najveće u ukupnom prihodu od prodaje i ostvarilo je rast od 6,3 posto. 

>> Atlantic grupa lani obilježio rast poslovanja uz najveći investicijski ciklus u razvoj proizvodnje  

>> Bivši čelnik VIP-a Mladen Pejković novo pojačanje u Atlantic grupi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

R0
R00kie
12:26 24.02.2015.

bravo!!!

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
17:50 24.02.2015.

Ajde jos dok je kum na vlasti.