sURADNJA

Austrijski know-how tražen kod Hrvata i drugih twinning partnera

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Austrijski know-how tražen kod Hrvata i drugih twinning partnera
24.04.2013.
u 18:03
EU podupire twinning Inicijativu između članica EU-a, zemlja kandidatkinja i potencijalnih članica EU-a od 1998. godine
Pogledaj originalni članak

- Austrija se od početka twinning programa EU-a uspješno sudjeluje u 332 twinning projekta u sektoru okoliša, financija i poljoprivrede, kao i pravosuđa i unutarnjih poslova - rekao je u srijedu državni tajnik u austrijskom Ministarstvu europskih i međunarodnih poslova Reinhold Lopatka na sastanku twinning koordinatora u Beču, stoji u izvješću resornog ministarstva. Napomenuo je kako su austrijske ekspertize i know-how kod njihovih partnera \'\'traženi i cijenjeni“.

- Hrvatska, Crna Gora i Srbija, kao i Turska su zemlje na koje je usredotočen austrijski twinning angažman - istakao je Lopatka, dodavši kako navedeni projekti pomažu zemljama kandidatkinjama i drugim partnerima EU-a u prilagodbi europskim strukturama, standardima i raznim zahtjevima.

EU podupire twinning Inicijativu između članica EU-a, zemlja kandidatkinja i potencijalnih članica EU-a od 1998. godine. U međuvremenu se je područje djelovanja vezano uz Inicijativu proširilo i na istočno o južno susjedstvo EU-a, stoji i izvješću. Napominje se da se kod zemalja Zapadnog Balkana uglavnom radi o \'\'pristupnoj pomoći“ kod preuzimanja normi vezanih uz EU- pravo i učinkovitost upravljačkih struktura.

- Cilj twinning Inicijative nije samo olakšati buduće pristupne procese i suradnju među institucijama nego od twinning projekata profitira i austrijsko gospodarstvo -ustvrdio je zaključno austrijski državni tajnik Lopatka.

>>Što su EU fondovi i na koji način funkcioniraju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.