osvježavajuće piće

Bazger – radler od bazge iz domaće radinosti

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Bazger – radler od bazge iz domaće radinosti
18.04.2013.
u 09:30
Osim kušanja, za sve koji to žele, organiziramo i kratke tečajeve kuhanja piva, festivale i beer pong turnire, kaže Bošnjak
Pogledaj originalni članak

Mario Bošnjak iz Sičica pokraj Nove Gradiške, koji na svojem OPG-u proizvodi kvalitetno domaće svijetlo i tamno pivo na tradicionalan način, nedavno je prvi u Hrvatskoj počeo praviti i domaći radler s mješavinom domaćeg soka od bazge.

– Pivo je naišlo na odličan prijam, a naši susjedi iz Davora odmah su ga krstili u – bazger – kaže Bošnjak. U Hrvatskoj se proizvodnja piva još veže uz velike pogone, a Bošnjak ima samo kazan u kojem proizvodi pivo jednako onom kakvo se pije u njemačkim seoskim birtijama. Pivo radi u malim količinama i bez aditiva pa ga mnogi svrstavaju u sam vrh hrvatskog pivarstva. U Novoj se Gradiški nalazi jedina tvornica slada na prostoru bivše Jugoslavije, a na tom području žive i mnogi Česi te Nijemci koji su kulturu kuhanja piva na imanjima prenijeli na susjede.

– Osim kušanja u kušaonici, za sve koji to žele organiziramo i kratke tečajeve kuhanja piva, festivale i beer pong turnire. Pivo prodajemo isključivo kao turistički proizvod na kućnom pragu ili u bačvama od 20 do 50 litara za različite prigode – ističe Bošnjak.

Obitelj Bošnjak godinama se proizvodi pivarski ječam. U prosjeku na dan proizvedu 300 litara tog osvježavajućeg pića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.