mirovinski sustav

Britanci bi kroz 20 godina u mirovinu mogli sa 72 godine

Foto: VL FOTO
Britanci bi kroz 20 godina u mirovinu mogli sa 72 godine
20.08.2010.
u 18:50
Izračunao je to Institut za mirovinsku politiku Velike Britanije. U tom slučaju, izdaci za državne mirovine ostali bi na razini 1981. godine.
Pogledaj originalni članak

Institut za mirovinsku politiku Velike Britanije izračunao je da bi se dob za umirovljenje kroz 20 godina trebala povisiti na 72 godine života, piše BBC. U tom slučaju, izdaci za državne mirovine ostali bi na razini 1981. godine.

Istaknuto je da će trebati najmanje deset godina kako bi stanovnici prilagodili svoje planove za umirovljenje novoj politici.

Izvjesno je da će se dob za umirovljenje povisiti, no debate se još vode o brzini promjena. Dob umirovljenja za žene do 2020. godine podignut će na 65 godina.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

pčelica
20:57 20.08.2010.

Ja bi se složila sa takvom mirovinskom reformom da mogu nesmetano raditi i zarađivat normalnu plaću.Niko ne piše kolika je njima plaća,i kolika će im biti mirovina? Malo tko ne ide na ljetovanje,svaku godinu i to po cijelom svijetu,dok naši radnici i umirovljenici većinom kopaju po kontenjerima sakupljajući boce kako bi preživjeli a ljetovanje samo sanjaju ako imaju vremena zaspati.Naše žene kad su odlazile u mirovinu čuvale su unučiće,a po novom zakonu bake idu u zaborav. Sve više djece će biti po ulicama ili će mlade mame čuvati,a kad će onda one radit i gdje,jer danas upisat djete u vrtić je došlo što i pronaći radno mjesto nema jednog i drugog.Nije to isto kao kod nas.