Metronet je proslavio godišnjicu osnutka i predstavio ponudu za poslovne korisnike

Broadband - adut Cisca i Metroneta

Foto: import
Broadband - adut Cisca i Metroneta
22.05.2006.
u 11:44
Pogledaj originalni članak

Prvo javno predstavljanje svojega poslovnog modela fiksni operater Metronet održao je tek prošloga tjedna. Od osnivanja tvrtke prošlo je godinu dana, a Metronet, koji je potiho gradio svoju infrastrukturu i tako izbjegao preprodaju usluga na platformi T-coma, izlazi s jakim adutom.
Svojim modelom poslovnog broadbanda već su se u startu profilirali kao pružatelj cjelovitih komunikacijskih rješenja, kao svojevrstan križanac IT i telekom operatera, što je zapravo jedino današnje jamstvo za kakav-takav uspjeh u stjecanju poslovnih korisnika. Time se Metronet izdvaja kao najveći konkurent dosad uglavnom nedodirljivom T-comu.

Na predstavljanju u zagrebačkoj Gliptoteci, koje su ujedno iskoristili za proslavu rođendana, Metronet je okupio svoje ulagače, fond Quaestus i njegove čelnike, predstavnike tvrtki koje se već koriste njihovim uslugama (M-SAN, Fima, PBZ, Dalekovod, Adriatica.net...), ali i ugledne goste iz Cisco Systemsa, vodeće svjetske tvrtke u proizvodnji mrežnih rješenja za internet.

Metronet je, naime, odigrao na kartu kojom je teško pogriješiti, angažirajući partnere Cisca za izgradnju svojih rješenja. Predsjednik uprave Metroneta Mihovil Prpić ističe vlastitu infrastrukturu i pametna rješenja kao veliku prednost koja ih izdvaja među konkurencijom. Metronet se okitio i priznanjem Cisco Systemsa za najkvalitetniju mrežu nove generacije a Prpiću ga je uručio Paul Mountford, stariji potpredsjednik Cisca. Mountford je dosad u IT krugovima uživao uglavnom samo pohvale i njegov dolazak u Zagreb bio je priličan bonus za metronetovce. Iako stiješnjen rasporedom, Mountford je našao nekoliko minuta za razgovor s našim novinarima. Upravo je on, naime, tvorac ideje Ciscove mreže partnera koja je, među ostalim, profilirala Cisco u svjetskog lidera.

 Razmislite, za Cisco inače radi oko 40.000 djelatnika, a zahvaljujući našim partnerima, imamo mrežu od čak 425.000 ljudi koji razvijaju naše proizvode. Pa neka samo polovica radi sa Ciscom, to je velik posao  smije se Mountford.

Metronet su prepoznali kao važnog partnera, a Hrvatsku kao tržište s najvećim rastom.
 Vaša zemlja u našoj poslovnoj regiji bilježi najbolje rezultate. Infrastrukturno ste odlično pokriveni i kad je riječ o ulaganjima, u Ciscovu su fokusu zemlje poput Hrvatske. Imate visok potencijal rasta, posebice u broadbandu, koji je generator produktivnosti i u konačnici će utjecati i na bolju kvalitetu života. Cisco je to prepoznao među prvima u svijetu, a Metronet jedan od prvih u Hrvatskoj  zaključuje P. Mountford.

Metronet nudi šest paketa za korisnike, ovisno o veličini i potrebama tvrtke, a velik mu je adut stalan brzi pristup internetu i do 30 megabita u sekundi.

Pogledajte na vecernji.hr