Solarna elektrana

Čak 4000 kuna uštede na struji za poduzetnike iz Pleternice

Foto: Ljiljana Marić
Čak 4000 kuna uštede na struji za poduzetnike iz Pleternice
22.07.2013.
u 10:36
To je način na koji će grad Pleternica pomoći poduzetnike početnike u inkubatoru kako bi u prvim godinama njihova poslovanja snizili njihove troškove poslovanja
Pogledaj originalni članak

Nakon mini hidroelektrane Pleternica je dobila i prvu solarnu elektranu. Postavljena je na krov nedavno otvorenog Tehnologijsko inovacijskog centra s inkubatorom za poduzetnike početnike u industrijskoj zoni.

- Pred kraj provedbe projekta poduzetničkog inkubatora vidjeli smo da smo ostvarili određenu uštedu pa smo došli na ideju da ta sredstva iskoristimo za izgradnju solarne elektrane za poduzetnike koji se u njemu nalaze. Dobili smo zeleno svjetlo delegacije Europske komisije,odnosno agencije SAFU koja nas prati u projektu. U kratkom roku smo izgradili projektnu dokumentaciju, raspisali javni natječaj i izgradili solarnu elektranu snage 15 kilovata. U projektnoj dokumentaciji smo predvidjeli da se ta elektrana u drugoj fazi može nadograditi s još 15 kilovata – objasnila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Dodala je da se grad Pleternica strateški odredio da će se i u budućnosti okretati obnovljvim izvorima energije i pokušati raditi projekte koji su vezani za to.

– Energiju iz ove solarne elektrane koristit će poduzetnici koji se nalaze u poduzetničkom inkubatoru. To je način na koji će grad Pleternica pomoći poduzetnike početnike u inkubatoru kako bi u prvim godinama njihova poslovanja snizili njihove troškove poslovanja. Koristeći energiju iz solarne elektrane poduzetnici će mjesečno uštedjeti 4.000 kuna – istaknula je gradonačelnica Jozić. U pleterničkom inkubatoru pogodnosti jeftinije električne energije za sada koriste dvije tvrtke.

>>Europol: Mafija pere novac kroz energiju obnovljivih izvora

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.