Ekološki proizvodi

Direktorica Biovege J. Boban Pejić najpoduzetnica Europe

Foto: 'Andy Lane'
Direktorica Biovege J. Boban Pejić najpoduzetnica Europe
30.05.2011.
u 08:45
- Lijepo je biti prepoznat, to više što je poslovanje ekoproizvodima u početku rijetko tko smatrao vrijednim respekta, kaže J. Boban Pejić
Pogledaj originalni članak

Direktorica Biovege Jadranka Boban Pejić europska je poduzetnica godine! Na devetom događanju Women in Business, koje je ove godine održano u Kazahstanu, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u konkurenciji poslovnih žena iz cijele Europe prvi je put priznanje za poduzetnicu godine za izvanredna postignuća u poslovanju dodijelila jednoj Hrvatici, k tome i liderici i stručnjakinji na području prirodne prehrane, koja je nedavno obilježila 25. godišnjicu svoga rada.

J. Boban Pejić kaže kako je to priznanje svojevrsna potvrda svih uloženih napora, budući da su Biovega i njezino poslovanje izrasli iz osobne strasti i stila življenja, ali je ujedno i motivacija za nastavak predanog rada i razvoja poslovanja s ekoproizvodima, koje je EBRD već u dva navrata prepoznao dodijelivši Biovegi i subvencije od oko 100 tisuća kuna. Inovativna i uspješna tvrtka danas ima 130 zaposlenih i vodeća je u Hrvatskoj na području uvoza i distribucije ekoloških proizvoda – više od 2000 kvalitetnih domaćih i svjetskih brendova iz područja hrane, prirodnih dodataka prehrani, prirodne kozmetike, sredstava za održavanje kućanstva i literature.

U sklopu tvrtke djeluju veleprodaja, trgovine bio&bio, studio za prirodnu njegu Orgona, restoran Nova te sestrinska tvrtka ekološko imanje Zrno, dok njezine temeljne vrijednosti J. Boban Pejić opisuje kao 3E poslovanje (etika, ekologija i ekonomija).

Biovega u većim formatima Konzuma ekskluzivno distribuira ekoproizvode pod svojim markom EKOZONA, a u dolazećim godinama, doznajemo, planira razvijati i vlastitu proizvodnju i mrežu retaila te uspostaviti partnerske odnose u regiji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.