Dogovor

Đuro Đaković više ne traži stečaj varaždinskog Validusa

Foto: 'Davor Visnjic/Vecernji list'
Đuro Đaković više ne traži stečaj varaždinskog Validusa
08.12.2010.
u 21:06
- Ishitreno pokretanje stečaja imalo bi za posljedicu prisilnu prodaju imovine - kaže član uprave Validusa Vladimir Šelebaj Sellier
Pogledaj originalni članak

U sklopu pregovora uprave sa svim vjerovnicima društva Validus iz Varaždina, tvrtka Đuro Đaković Stan iz Slavonskog Broda uputila je Trgovačkom sudu u Varaždinu zahtjev za povlačenje prijedloga pokretanja stečajnog postupka nad Validusom.

Sukladno tome, priopćili su iz Validusa, očekuje se obustava prethodnog postupka na kojem se trebalo utvrditi postoje li uvjeti za otvaranje stečaja nad Validusom.

Ročište je inače sazvano za 15. prosinca, a prijedlog za pokretanje stečaja tvrtka Đuro Đaković Stan podnijela je zbog duga, odnosno neplaćene pričuve od 57.000 kuna. S obzirom na to da je prijedlog predan u travnju ove godine, prije nego što su pregovori s Đurom Đakovićem uopće započeli, iz Validusa su prošli tjedan poručili da je dogovor oko podmirenja potraživanja tvrtke Đuro Đaković Stan u fazi finalizacije i da se očekuje formalna obustava postupka u idućih nekoliko dana. Član uprave Validusa Vladimir Šelebaj Sellier istaknuo je kako je nova uprava od trenutka preuzimanja tvrtke u lipnju ove godine započela intenzivne pregovore sa svim vjerovnicima u cilju zaustavljanja stečajnih postupaka.

- Imovina Validusa znatno je veća od postojećih dugova, pa krizna uprava u idućih pet godina namjerava prodajom dijela imovine namiriti dugove svim vjerovnicima.

Ishitreno pokretanje stečaja imalo bi za posljedicu prisilnu prodaju imovine po znatno nižim cijenama od realnih, što bi nanijelo štetu vjerovnicima i Validusu. Uprava je s vjerovnicima uspjela dogovoriti uvjete namirenja već gotovo svih potraživanja - istaknuo je V. Šelebaj Sellier.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
22:10 08.12.2010.

Ja sam stanovao 25 godina u ulici Djure Djakovica. Onda dodje HDZ i promjeni naziv u ime nekog \"domoljuba\" Reljkovica. Niko nikada nije cuo za njega i njegova djela.............. Sada zivim u Novoj ulici na broju 5. U Novoj drzavi, pih....

SA
samby
22:20 08.12.2010.

Nije li to onaj kaj se je smucal sa Mocartom ?

1O
1st-opinion
21:29 08.12.2010.

Selbaj me ga nekako asocira na SALABAJZER