Poziv kompanijama

Državna jamstva za kredite kako bi se očuvala likvidnost

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Nikolina Brnjac
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Nikolina Brnjac
09.03.2021.
u 14:17
Dodatna je pogodnost što će kamatna stopa za kredite osigurane ovim jamstvom biti snižena za najmanje 0,5 postotnih bodova u odnosu na kamatnu stopu uz koju bi kredit bio odobren bez korištenja jamstva.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo turizma poziva poduzetnike da koriste sredstava iz programa državnih potpora, koji će provoditi HBOR za velike i HAMAG-BICRO za mikro, male i srednje poduzetnike. Ta će dva tijela odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita.

Za to je predviđeno 1,5 milijuna kuna, a zahtjeve za kredite koji će biti osigurani ovim jamstvom poduzetnici mogu podnositi svim bankama u RH i HBOR-u. Dodatna je pogodnost što će kamatna stopa za kredite osigurane ovim jamstvom biti snižena za najmanje 0,5 postotnih bodova u odnosu na kamatnu stopu uz koju bi kredit bio odobren bez korištenja jamstva.

'Ovaj program je značajan korak ka dugoročnom očuvanju likvidnosti dionika u turizmu, sportu i povezanim djelatnostima',  kaže ministrica Nikolina Brnjac.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.