TRŽIŠNO NATJECANJE

Evo koje sve prodavaonice Agrokor mora prodati

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Evo koje sve prodavaonice Agrokor mora prodati
06.05.2014.
u 21:51
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja uvjetno je odobrila koncentraciju koja nastaje Agrokorovim stjecanjem kontrole nad Mercatorom
Pogledaj originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je popis prodavaonica koje Agrokor mora prodati kako bi mu bilo odobreno preuzimanje Mercatora.

Naime, agencija je još sredinom travnja objavila kako je uvjetno odobrila koncentraciju koja nastaje Agrokorovim stjecanjem kontrole nad Mercatorom. AZTN je koncentraciju dopustio samo uz obvezu Agrokora da ispuni vrlo stroge i obuhvatne mjere i uvjete za otklanjanje negativnih učinaka koncentracije na tržišno natjecanje, što obuhvaća i dezinvesticiju, to jest prodaju, raskid ugovora o zakupu ili davanje u zakup 26 prodavaonica na području Grada Zagreba, 19 u Zagrebačkoj županiji te 51 prodajno mjesto u još 13 županija.

Popis svih prodavaonica koje Agrokor mora prodati i priopćenje agencije možete pročitati ovdje. Među njima se nalaze prodavaonice lanaca Konzum i Mercator.

"Dezinvestirana prodajna mjesta Agrokor ne može ponovo otkupiti ili uzeti u zakup prije isteka roka od pet godina od dana dezinvestiranja. Rok za dezinvestiranje je šest mjeseci od dana preuzimanja kontrole nad Mercatorom", izvijestio je AZTN. Sva prodana mjesta koja nisu prodana, dana u zakup ili prenamijenjena moraju se zatvoriti na najmanje pet godina.

>> Agrokor mora prodati ili dati u zakup 96 prodavaonica Konzuma ili Mercatora

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LA
larala
10:09 07.05.2014.

nažalost ovo dokazuje da je svrha postojanja agencija u hr samo fotelja i placa za podobnike i ništa više...pricati o nekim vrlo strogim i obuhvatnim mjerama i uvjetima za otklanjanje negativnih učinaka koncentracije na tržišno natjecanje , koje ce agrokor napraviti je više nego smiješno, pogotovo kad se obrati pažnja o kojim se to trgovinama radi...rupe od par kvadrata koje su za akgokor totalno neisplative i koje mu je u interesu što prije zatvoriti...