Zagrebačka burza

Fondovi rasli i treći tjedan!

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Fondovi rasli i treći tjedan!
24.02.2014.
u 18:36
Od ukupno 33 dionička fonda 18 ih je poraslo. Najviše je rastao NETA MENA za 2,31 posto a slijede KD Victoria i NETA US Algorithm s tjednim rastom od 1,32 odnosno 0,96 posto
Pogledaj originalni članak

Pozitivni trend kod fondova se nastavio i treći tjedan uzastopno te je od ukupno 74 aktivnih fondova, u proteklom tjednu 51 fond porastao. U minusu su tjedan završila 23 fonda. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,62 do -1,50 posto. Tri fonda su rasla za više od jedan posto, a samo je jedan pao za više od jedan posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Od ukupno 33 dionička fonda 18 ih je poraslo. Najviše je rastao NETA MENA za 2,31 posto a slijede KD Victoria i NETA US Algorithm s tjednim rastom od 1,32 odnosno 0,96 posto. U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond OTP indeksni (-0,85%), a slijedi VB CROBEX10 s padom od -0,81 posto.

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 13, u proteklom tjednu sedam fondova poraslo. Predvode ih KD Balanced (+2,62%) koji je postao i dobitnik tjedna i HPB Global s rastom od 0,72 posto. Šest je mješovitih fondova palo, najviše Agram Trust za 1,50 posto koji je postao i gubitnik tjedna, a slijedi OTP uravnoteženi s tjednim minusom od 0,64 posto.

Obveznički fondovi bilježe solidne tjedne rezultate te je šest fondova poraslo, a predvode ih Erste Adriatic Bond s rastom od 0,32 posto i HI-conservative koji je rastao za 0,30 posto. Među obvezničkim fondovima najveći tjednim pad bilježi HPB Obveznički (-0,04%) a slijedi ZB bond (-0,03%).

Više pročitajte ovdje.

>>Zagrebačka burza: Crobex u padu drugi tjedan

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.