Promo

HospITal Daysi okupili vodeće ljude hrvatskog zdravstva i IT industrije

Foto: PR FOTO
zdrastvena konferencija
Foto: PR FOTO
zdrastvena konferencija
VL
Autor
PR Članak
25.09.2014.
u 11:29
U organizaciji tvrtke IN2 23. i 24. rujna u Kongresnom centru HYPO EXPO XXI održana je zdravstvena konferencija fokusirana na poslovanje bolnica i faktore koji utječu na opću kliničku sliku i stanje hrvatskog zdravstvenog sustava
Pogledaj originalni članak

Okruglim stolom na kojem su sudjelovali Ministar zdravlja Siniša Varga te Davor Katavić, pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove u Ministarstvu zdravlja završena je treća Hospital Days konferencija. Tijekom dva dana više od 700 sudionika imalo je priliku poslušati brojna predavanja te okrugle stolove. Organizator događaja, softverska tvrtka IN2, u suradnji s partnerom Samsungom okupila je vrhunske predavače te eminentne hrvatske, regionalne i međunarodne stručnjake iz sektora zdravstva, farmacije, osiguranja i informatičkog sektora. Na okruglim stolovima preispitivala se trenutna situacija u hrvatskom zdravstvu te vodila žustra rasprava o rješenjima koja će unaprijediti i transformirati hrvatski zdravstveni sustav u jedan od najboljih u Europi.

Zadnjeg dana konferencije su na programu obrađena četiri tematska bloka: Kvaliteta zdravstvene zaštite, Zdravstveno osiguranje, Financijska održivost zdravstvenog sustava i njegova budućnost. Svaki od blokova uključio je i okrugli stol s relevantnim govornicima.

U sklopu teme o Kvaliteti zdravstvene zaštite okrugli stol „Utječe li štednja na kvalitetu bolnica?“ okupio je predstavnicu slovenskog Ministarstva zdravlja Biserku Simčič, Miroslava Harjačeka iz Ministarstva zdravlja, Kristiana Dešu iz KBC-a Rijeka, Vlastu Krešić iz Hrvatske udruge medicinskih sestara te Mašu Bulajić iz AZZ-a (Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi). „Akreditacija je svojevrsno jamstvo kvalitete medicinske usluge i standarda zdravstvene ustanove, koja postaje nezaobilazan faktor konkurentnosti na europskom i svjetskom tržištu,“ komentirala je Maša Bulajić, pomoćnica ravnateljice AZZ-a.

U sklopu teme Zdravstveno osiguranje na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici HZZO-a te osiguravateljskih kuća iz Hrvatske i Slovenije. Aleš Mikeln, Predsjednik uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, komentirao je da monopol u zdravstvenom osiguranju nije ni u čijem interesu jer je konkurencija bitan čimbenik razvoja zdravstvenog osiguranja koje uvijek stavlja interes pacijenta na prvom mjesto.

Financijska održivost zdravstvenog sustava okupila je pet panelista koji su predstavili nova rješenja koja mogu doprinijeti racionalizaciji te smanjenju troškova sustava i učiniti ga kvalitetnijim i boljim za sve dionike.

Konferencija je završila panelom Budućnost zdravstvenog sustava na kojem su Ministar Varga i Davor Katavić iz Ministarstva zdravlja nagovijestili nadolazeće promjene u zdravstvenom sustavu i Ministarstvu. Ministar je komentirao: „Promjene koje planiramo su sveobuhvatne i dugoročno će dovesti do ostvarenja krajnjeg cilja – ulaska Hrvatske u elitni klub top 5 zemalja u Europi po kvaliteti zdravstvene skrbi.“

Obzirom na izuzetnu relevantnost konferencije te činjenicu da u programu u svojstvu predavača ili panelista sudjeluju brojni liječnici i medicinski stručnjaci, konferencija je ove godine prvi put ušla u sustav bodovanja HLK za provjeru stručnosti liječnika prema oblicima trajne medicinske izobrazbe.

Po prvi put na konferenciji su organizirane i stručne radionice, koje sudionicima omogućavaju da raspravljaju, razmjenjuju stavove i iskustva te stječu znanja koje mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

Tijekom konferencije u prostoru Hypo centra organiziran je i izlagački prostor u kojem IN2, Samsung i drugi izlagači predstavljaju najnovije proizvode, usluge i rješenja s područja zdravstvene i IT industrije. Konferenciju podržavaju zlatni sponzori EMC2, Hewlett Packard, Microsoft i NoemaLife.

Više informacija o programu i predavačima može se pronaći na web stranicama konferencije hospital.in2.hr

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr