preživljavaju krizu

Hrvati u nedostatku novca rasprodaju zemljišta i zlato

Foto: 'Jon White '
Hrvati u nedostatku novca rasprodaju zemljišta i zlato
16.07.2012.
u 11:38
Ipak, čini se da kriza nije dovoljno nagrizla hrvatsko društvo jer čak 62 posto ispitanika nema potrebu za prodajom svojih dobara, dok njih 28 ionako nema što prodati
Pogledaj originalni članak

Kriza u Hrvatskoj davno je ispraznila "čarape" svih onih koji su prijašnjih godina u njih imali što spremiti, a sve veći broj ljudi primoran je snalaziti se kako bi preživio surovu svakodnevicu.

Prema zadnjem istraživanju 10 posto hrvatskih građana izlaz iz krize pronašlo je u rasprodaji svojih dobara, a većina njih odlučila se na prodaju nekretnina i zemljišta ili pak obiteljskog zlata.

Svi oni na prodaju su se odlučili u zadnjih šest mjeseci, pokazalo je istraživanje GfK, a ako nemaju nekretnine, zemljište ili zlato, odlučno prodaju sve iz svojih domova što ima nekakvu vrijednost.

Ipak, čini se da kriza nije dovoljno nagrizla hrvatsko društvo jer čak 62 posto ispitanika nema potrebu za prodajom svojih dobara, dok njih 28 ionako nema što prodati.

Zanimljivo je i to da su se obiteljskog zlata nešto više odrekla kućanstva u srednjim i velikim gradovima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:51 16.07.2012.

Prodaja zlata je regulirana svugdje u EU, u Hrvatskoj naravno nije a tzv političari to uredno izbjegavaju jer je to profitabilan lovu mutnom. Plemeniti metali izlaze iz zemlje bez reda i poretka ali to ne muči ni Čačića ni Linića. Ili su preograničeni, ili su dobili "poklone" ili se pak eksclencije ne tiče ništa ispod par milijardi eura.

Avatar future Gohan
future Gohan
12:11 16.07.2012.

Baš me zanima po kojoj cijeni otkupljuju, vidim da ima sve više tih "kioska" za otkup, a nikako ne nađem vremena proč. Imam pun kufer tih zlatnih lančića, narukvica, minđuša i ostalog, koje se po famili skupljalo, iz prošlih vremena kad je to kao poklon bilo in, danas to nitko neće da nosi, ćak sam i rodbni nudio, neće nitko, pa da se tog riješim, bez veze stoji u nekoj kutiji i ima toga...

Avatar m_m
m_m
12:42 16.07.2012.

Dobiješ manje nego za plastičnu ambalažu ... :)